Ο ιδρυτής της ομάδας Avaada τόνισε την ανάγκη για μακροπρόθεσμη κυβερνητική στήριξη μέσω εντολών και συμβάσεων εκτός απο-λήληψης για μελλοντική ανάπτυξη Ενεργειακός τομέας υδρογόνου
Η Ινδία θα αναπτύξει το πλήρες οικοσύστημα κατασκευής ηλιακού εξοπλισμού τα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια σε σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν λάβει πάνω από 20 χρόνια, σύμφωνα με τον Vineet Mittal, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ομίλου Avaada.
Ο Mittal μίλησε αποκλειστικά στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης και Συνεδρίου Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι στο Άμπου Ντάμπι.
Οι ινδικές εταιρείες εξαρτώνται από άλλες χώρες για τα συστατικά ηλιακής ενέργειας, οι οποίες εμποδίζουν τις ικανότητες των ινδικών ηλιακών εταιρειών, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα αλλάξει σύντομα.
Για την ανάπτυξη ενός πλήρους μεταποιητικού οικοσυστήματος ηλιακής ενέργειας, δήλωσε ο Mittal “Αυτό που έχουν κάνει άλλες χώρες τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν κατασκευάσει το πλήρες οικοσύστημα κάθε συνιστώσας της αλυσίδας εφοδιασμού, το οποίο η Ινδία θα χρειαστεί τέσσερα έως πέντε χρόνια για να αναπτυχθεί”, δήλωσε ο Mittal.
Ο Mittal πρόσθεσε ότι η εταιρεία του, μια εταιρεία πράσινης ενέργειας με έδρα τη Βομβάη με επιχειρηματικά συμφέροντα στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, αιολική ενέργεια, αντλίας Hydro και Green Fuels, στοχεύει στην εξάλειψη της εξάρτησης από τα εισαγόμενα εξαρτήματα, στη μείωση του κόστους και της αυξανόμενης ανταγωνιστικότητας.
“Στείνει μια πανεπιστημιούπολη όπου εισάγετε μια γκοφρέτα στο ένα άκρο του εργοστασίου και ο ηλιακός πίνακας θα βγει στην άλλη πλευρά του εργοστασίου”, είπε, τοποθετώντας το μοντέλο ως game-changer στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας.
Πρόσθεσε περαιτέρω ότι η χώρα όπως η Ινδία θα πρέπει να ενθαρρύνει την ηλεκτρονική μεθανόλη για τον τομέα των μεταφορών. «Χρησιμεύουμε ήδη γκρίζα μεθανόλη στα βορειοανατολικά για να τρέξουμε αυτοκίνητα και είναι η καλύτερη λύση για τις βαριές μεταφορές, τις μεταφορές αυτοκινήτων και την πράσινη αμμωνία για λιπάσματα. Έτσι, νομίζω ότι η ευκαιρία είναι τεράστια. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βγάλει την πολιτική μέσω εντολών, μέσω της συκοσματώς της ζήτησης, και καθιστώντας την ως καύσιμο επιλογής”, δήλωσε ο Mittal.
Ο ιδρυτής της ομάδας Avaada τόνισε την ανάγκη για μακροπρόθεσμη κυβερνητική στήριξη μέσω εντολών και συμβάσεων εκτός απο-λήληψης για μελλοντική ανάπτυξη Ενεργειακός τομέας υδρογόνου.
Η ενέργεια υδρογόνου είναι μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας, αλλά υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσουν στο μέτωπο της δομής του κόστους σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Το κόστος εξακολουθεί να είναι υψηλό επειδή ολόκληρο το οικοσύστημα δεν είναι καλά αναπτυγμένο. Και αν δεν το αναπτύξουμε όπως ο ηλιακός τομέας, στην ηλιακή, όταν έκανα το πρώτο μου έργο, ο δασμός ήταν πιο κοντά στα 30 σεντς ΗΠΑ. Τώρα το κάνουμε λιγότερο από τέσσερα σεντς ΗΠΑ. Έτσι, βασικά, αν η παγκόσμια κυβέρνηση δεν αποφασίσει και φέρει αρκετά έργα μέσω της μακροπρόθεσμης σύμβασης εκτός απομάκειας, ο τομέας θα δυσκολευτεί να φέρει τις τιμές πιο κοντά στη γκρίζα αμμωνία και την μπλε αμμωνία”, είπε.
Για να ενθαρρύνει τα πράσινα καύσιμα, ο Mittal ζήτησε από την κυβέρνηση να δημιουργήσει μια αγορά άνθρακα για να επιταχύνει τη μετάβαση στα πράσινα καύσιμα, η οποία εξακολουθεί να είναι πολύ δαπανηρή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πηγές καυσίμων.
Μια αγορά άνθρακα θα παρέχει κίνητρα που σήμερα λείπουν για τις επιχειρήσεις και τα άτομα να στραφούν προς καθαρότερες επιλογές καυσίμων.
“Η μεγαλύτερη πρακτική συμβουλή θα ήταν οι κυβερνήσεις να εισαγάγουν την αγορά άνθρακα, ελλείψει αγοράς άνθρακα, δεν υπάρχει κίνητρο για την κοινότητα των χρηστών να πάει για το πράσινο καύσιμο”, είπε.
Ο Mittal δήλωσε ότι ο Όμιλος Avaada προωθεί τους στόχους της Ινδίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω σημαντικών επενδύσεων στην ηλιακή και αιολική ενέργεια. Η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για να συμβάλει στον στόχο της Ινδίας για το 2030 για 500 gigawatts ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
“Τίποτα, ο Όμιλος Avaada επικεντρώνεται στην κατασκευή 30 γιγαβατών έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε όλη την Ινδία”, είπε, σημειώνοντας ότι το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 5 γιγαβατώρες αποθήκευσης μπαταριών και 10 γιγαβατώρες αποθήκευσης υψηλής αντλίας μακράς διαρκείας.
Με τις κυβερνητικές πολιτικές να ενθαρρύνουν τώρα την προσθήκη συστημάτων αποθήκευσης σε υφιστάμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι εταιρείες μπορούν να αποθηκεύουν ενέργεια για χρήση κατά τις ώρες αιχμής, σταθεροποιώντας αποτελεσματικά την αγορά.