Γευστική και γεμάτη βιταμίνες πρασόπιτα


Η πρασόπιτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική πίτα γεμάτη αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν χειμωνιάτικα βράδια και ζεστές, οικογενειακές συγκεντρώσεις. Με βασικό υλικό το πράσο, αυτή η πίτα συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με την πλούσια υφή της φέτας και το τραγανό φύλλο, φέρνοντας κοντά όλα τα στοιχεία της ελληνικής κουζίνας.

Συνταγή για πρασόπιτα

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
  2. Αφήνουμε τα πράσα να κρυώσουν λίγο και τα αναμειγνύουμε με τη φέτα, τα αυγά και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Σε ένα ταψί λαδωμένο, στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε με 4-5 φύλλα.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση με τα πράσα και σκεπάζουμε με άλλα 4-5 φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο λάδι.
  6. Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ