Ιδανικές για ορεκτικό ή συνοδευτικό, οι πατατοκροκέτες με τη χρυσαφένια κρούστα και την αφράτη γέμιση τους αποτελούν την τέλεια λιχουδιά για κάθε περίσταση. Με λίγα απλά υλικά και εύκολα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτές τις νόστιμες κροκέτες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Πατατοκροκέτες -Υλικά
- 500 γρ. πατάτες
- 1 αυγό
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες: Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια. Βράστε τις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίστε και λιώστε τις σε πουρέ.
- Προετοιμάστε το μείγμα: Προσθέστε στον πουρέ το αυγό, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Φτιάξτε τις κροκέτες: Πλάστε μικρές μπαλίτσες ή κυλινδρικές κροκέτες από το μείγμα και αφήστε τις στην άκρη.
- Πανάρισμα: Περάστε κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
- Τηγάνισμα: Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά. Αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τις πατατοκροκέτες ζεστές, με λίγη μαγιονέζα ή κάποια σάλτσα της επιλογής σας.
Καλή απόλαυση!