Filet Mignon με σάλτσα τρούφας και σπαράγγια στον ατμό για το Κυριακάτικο τραπέζι


Όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας ή να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία, το Filet Mignon με σάλτσα τρούφας είναι η ιδανική επιλογή. Η τρυφερή υφή του μοσχαρίσιου φιλέτου σε συνδυασμό με τη βαθιά γεύση της τρούφας και τη φρεσκάδα των σπαραγγιών δημιουργούν ένα αρμονικό γευστικό ταξίδι. Είναι μια συνταγή γκουρμέ, που παρόλη την απλότητά της, θα αναδείξει τις γαστρονομικές σας ικανότητες.

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσιου Filet Mignon (περίπου 200-250 γρ. το καθένα)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. τρούφα (σε πάστα ή τριμμένη)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 200 γρ. σπαράγγια (καθαρισμένα και κομμένα)
  • Λίγες φέτες μαύρης τρούφας (για διακόσμηση, προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του φιλέτου: Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά.
  2. Μαγείρεμα του φιλέτου: Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει και αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με την επιθυμητή τους ψησίματος (ελαφρώς ωμό, μέτριο ή καλοψημένο). Αφαιρέστε τα φιλέτα και αφήστε τα να ξεκουραστούν.
  3. Προετοιμασία της σάλτσας τρούφας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το να μειωθεί στο μισό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τρούφα, και ανακατέψτε. Αφήστε τη σάλτσα να δέσει και να γίνει κρεμώδης.
  4. Σπαράγγια στον ατμό: Βάλτε τα σπαράγγια σε μια κατσαρόλα με ατμομάγειρα ή σε ένα καλάθι ατμού και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
  5. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε τα φιλέτα σε πιάτα, ρίξτε από πάνω λίγη από τη σάλτσα τρούφας και τοποθετήστε τα σπαράγγια δίπλα. Διακοσμήστε με φέτες τρούφας, αν θέλετε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ