Το Halloween είναι η τέλεια ευκαιρία για να πειραματιστούμε με ασυνήθιστες και δημιουργικές συνταγές που εντυπωσιάζουν! Το κέικ κολοκύθας που σας προτείνουμε συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα της κολοκύθας με πλούσια μπαχαρικά, όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ. Είναι ιδανικό για τις φθινοπωρινές βραδιές και μπορεί εύκολα να διακοσμηθεί στη λογική του Halloween για να γίνει πιο «τρομακτικό» και απολαυστικό.
«Μυστικιστικό» κέικ κολοκύθας για το Halloween – Υλικά
200 γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη και βρασμένη)
150 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. αλάτι
Για το γλάσο:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Μια σταγόνα πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και αλείψτε μια φόρμα κέικ με βούτυρο.
Ανάμειξη υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε την κολοκύθα με πιρούνι. Προσθέστε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Προσθήκη αυγών και ξηρών υλικών: Ρίξτε τα αυγά και συνεχίστε το ανακάτεμα. Σε άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ενσωμάτωση: Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα της κολοκύθας σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Προετοιμασία Γλάσου: Αναμείξτε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ένα λείο πορτοκαλί γλάσο.
Διακόσμηση: Αφήστε το κέικ να κρυώσει και ρίξτε το γλάσο από πάνω, δημιουργώντας γραμμές ή σχήματα αράχνης για πιο έντονο Halloween εφέ.
Απολαύστε το ζεστό ή κρύο με μια κούπα ζεστό κακάο και μαγευτείτε από τη μοναδική του γεύση!