Το X κατέβασε λογαριασμό του ηγέτη του Ιράν Χαμενεΐ


Ο λογαριασμός στην εβραϊκή γλώσσα είχε ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο

Η πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων του Έλον Μασκ X, πρώην Twitter, ανέστειλε τη Δευτέρα έναν λογαριασμό που δημοσίευε μηνύματα στην εβραϊκή γλώσσα εκ μέρους του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμά της.

Ο λογαριασμός είχε μια σύντομη ειδοποίηση που έγραφε «Το X αναστέλλει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του X», αν και η πλατφόρμα που ανήκει στον Elon Musk δεν διευκρίνισε ποιος κανόνας είχε παραβιαστεί.

Το γραφείο του Χαμενεΐ διαχειρίζεται αρκετούς λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης στο όνομά του, μεταδίδοντας μηνύματα σε διάφορες γλώσσες.

Ο λογαριασμός στην εβραϊκή γλώσσα είχε ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο με ένα μήνυμα που αποτελεί συνηθισμένο χαιρετισμό στον ισλαμικό κόσμο: «Στο όνομα του Αλλάχ, του φιλάνθρωπου, του φιλεύσπλαχνου».

Άνοιξε μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράν το Σάββατο σε απάντηση στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης την 1η Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον τέσσερις Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση, η οποία, σύμφωνα με το Ιράν, προκάλεσε «περιορισμένες ζημιές» σε μερικά συστήματα ραντάρ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ