28η Οκτωβρίου: Ανοιχτά για το κοινό τα πολεμικά πλοία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη 


Με αφορμή την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, το Πολεμικό Ναυτικό ανοίγει πλοία για το κοινό στους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν από κοντά πλοία υψηλής τεχνολογίας και εθνικής σημασίας.

Τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία που είναι διαθέσιμα για επίσκεψη περιλαμβάνουν τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής», το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων «Βλαχάκος», και το υποβρύχιο «Ματρώζος». Οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν από κοντά τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 16:00.

Τα πλοία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» ήταν διαθέσιμη για το κοινό το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, και την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, με ώρες επισκεψιμότητας από τις 10:00 έως τις 18:30. Η φρεγάτα προσέφερε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον εξοπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού, εμπνέοντας τον σεβασμό και την τιμή που αποδίδεται στην εθνική μνήμη και τους υπερασπιστές της ελευθερίας της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία αυτή, οργανωμένη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έχει στόχο την ανάδειξη της ιστορικής σημασίας της 28ης Οκτωβρίου και την ενημέρωση των πολιτών για την τεχνολογική πρόοδο και τη δέσμευση του Πολεμικού Ναυτικού για την προστασία της χώρας​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ