Τραγικό τέλος για Γάλλο φοιτητή μετά από αποτυχημένη μεταμόσχευση γενειάδας


Ο 24χρονος φοιτητής Mathieu Vigier Latour ταξίδεψε από τη Γαλλία στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2023 για να πραγματοποιήσει μεταμόσχευση γενειάδας σε χαμηλό κόστος, πληρώνοντας μόλις 1.300 ευρώ – ένα κλάσμα της τιμής που θα πλήρωνε στην πατρίδα του. Όμως, η επέμβαση είχε απογοητευτικά αποτελέσματα, όταν ο Latour ανακάλυψε ότι ο άνθρωπος που την πραγματοποίησε δεν ήταν χειρουργός, αλλά κτηματομεσίτης που λειτουργούσε σε εγκεκριμένη κλινική.

Η αποτυχημένη επέμβαση και η δυσμορφία

Η μεταμόσχευση άφησε τον νεαρό με ακανόνιστη γενειάδα που μεγάλωσε σε αφύσικη γωνία, δίνοντας του εμφάνιση «σαν σκαντζόχοιρος», όπως ανέφερε ο πατέρας του. Οι κακοτεχνίες της επέμβασης δεν περιορίστηκαν στη γενειάδα του, αφού υπέστη εγκαύματα που του προκάλεσαν έντονη δυσφορία και προβλήματα στον ύπνο. Ο Latour άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα δυσμορφικής διαταραχής, μια ψυχολογική κατάσταση όπου κάποιος εστιάζει υπερβολικά στα σωματικά του ελαττώματα.

Η ψυχολογική κατάρρευση και η τραγική κατάληξη

Παρά τις προσπάθειες διόρθωσης από ειδικό στο Βέλγιο, το τριχωτό της κεφαλής του δεν μπόρεσε να επανέλθει. Η συνεχής ψυχολογική πίεση και το μετατραυματικό σοκ τον οδήγησαν τελικά στην αυτοκτονία τρεις μήνες αργότερα, στην φοιτητική του εστία στο Παρίσι. Ο πατέρας του τώρα ζητά περισσότερη ενημέρωση για τους κινδύνους του ιατρικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η ιστορία του γιου του πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για να αποτραπούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ