Πρίγκιπας Γουίλιαμ: «Συμφιλιώθηκε» με τον Χάρι στη μνήμη της Νταϊάνα;


Έπειτα από έξι χρόνια δημόσιας σιωπής για τον αδελφό του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εξέπληξε το κοινό αναφερόμενος στον Χάρι. Στο πλαίσιο ενός νέου ντοκιμαντέρ για τους άστεγους, με τίτλο “Prince William: We Can End Homelessness”, ο Γουίλιαμ μοιράστηκε μια παιδική του ανάμνηση από την εποχή που η μητέρα τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, τους πήγε σε καταφύγιο αστέγων. Ήταν μια εμπειρία που τον άγγιξε βαθιά, δίνοντάς του μια αίσθηση ευθύνης για τους ανθρώπους που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η Νταϊάνα ως πηγή έμπνευσης

Ο πρίγκιπας ανέφερε πως η Νταϊάνα έκανε όλους να νιώθουν άνετα, με τα παιδιά να γελούν και να συμμετέχουν σε συνομιλίες με τους αστέγους. Στο ντοκιμαντέρ, παρουσιάζονται φωτογραφίες της μητέρας τους από αυτήν την επίσκεψη, όπου ο Χάρι φαίνεται να κάθεται στην αγκαλιά της, αποτυπώνοντας τη ζεστασιά της στιγμής.

Συζήτηση για τους άστεγους με τα δικά του παιδιά

Ο Γουίλιαμ εξήγησε ότι, ακολουθώντας το παράδειγμα της μητέρας του, συζητά το θέμα των αστέγων με τα τρία του παιδιά, καθώς θεωρεί ότι η ευαισθητοποίηση είναι σημαντική από μικρή ηλικία. «Η μητέρα μου μας μιλούσε πάντα για ανθρώπους σε δύσκολη θέση», είπε, αποκαλύπτοντας πως η επιρροή της Νταϊάνα παραμένει ζωντανή στη ζωή του.

Η δύσκολη σχέση των αδερφών και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις

Η αναφορά αυτή, πρώτη από την πλευρά του Γουίλιαμ, φανερώνει ένα βήμα προς τη συμφιλίωση των αδερφών, που τα τελευταία χρόνια ήρθαν σε αντιπαράθεση μετά τη δημοσιοποίηση των διαφορών τους. Οι σχέσεις επιδεινώθηκαν το 2020 με την αποχώρηση του Χάρι από τα βασιλικά καθήκοντα και την έκδοση των απομνημονευμάτων του, όπου ο Χάρι καταλόγισε στον Γουίλιαμ βίαιη συμπεριφορά και κριτική για τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Αβέβαιη η συμφιλίωση

Παρά το βήμα αυτό, ειδικοί σημειώνουν πως η σχέση τους παραμένει τεταμένη, με τον Χάρι να αισθάνεται απογοήτευση από τη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, η δημόσια αναφορά του Γουίλιαμ αφήνει περιθώριο για αισιοδοξία, σε μια περίοδο όπου οι δύο αδελφοί ενδέχεται να αναζητήσουν τρόπους να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να τιμήσουν την κοινή τους κληρονομιά​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ