Μοσχαράκι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα


Το μοσχαράκι κοκκινιστό είναι μια κλασική ελληνική συνταγή που συνδυάζει το τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά. Είναι ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για μια ζεστή οικογενειακή συνάντηση, συνήθως σερβιρισμένο με πουρέ, ρύζι, ή μακαρόνια, που απορροφούν τέλεια τη σάλτσα.

Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι (ποντίκι ή σπάλα) κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1-2 ξυλάκια κανέλας
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ζάχαρη (προαιρετικά, για την οξύτητα)
  • Νερό ή ζωμός (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και το μοσχαράκι και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά.
  5. Ρίξτε τα ντοματάκια, τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι, και πιπέρι. Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό, αν χρειαστεί, για να καλυφθεί το κρέας.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1,5-2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρετε ζεστό με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια και απολαύστε!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ