Μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο άνθρακα σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα – Κρίσιμη κατάσταση για 48χρονο


Στη Φλώρινα, σε ξενοδοχείο της περιοχής Λιμνοχώρι, σημειώθηκε μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα 14 ένοικοι να διακομιστούν σε νοσοκομεία. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, με τους επισκέπτες να παραπονιούνται για ζάλη, ναυτία και δύσπνοια, ενώ κάποιοι λιποθύμησαν. Οι ένοικοι, αρχικά, υπέθεσαν ότι υπέφεραν από τροφική δηλητηρίαση, αλλά σύντομα κατάλαβαν ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από τοξικό αέριο.

Κρίσιμη η κατάσταση του 48χρονου

Ο 48χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου από το μονοξείδιο του άνθρακα. Η πορεία του ασθενή θα κριθεί από την απορρόφηση του οιδήματος και την αποκατάσταση της λειτουργίας των ζωτικών του οργάνων.

Αποτελεσματική ανταπόκριση των υγειονομικών αρχών

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, με το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία να φτάνουν στον χώρο, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες. Συναγερμός σήμανε και σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παρέχονται μάσκες οξυγόνου στους ασθενείς.

Σύλληψη και κλείσιμο του ξενοδοχείου

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνη βλάβη, καθώς η λειτουργία του ξενοδοχείου δεν είχε την απαραίτητη άδεια. Η έρευνα των αρχών επικεντρώνεται στην εγκατάσταση του λέβητα αερίου και στον αεραγωγό του, που ενδέχεται να είχε τοποθετηθεί σε λάθος σημείο, επιτρέποντας στα αέρια να εισχωρήσουν στα δωμάτια.

Σοβαρό πλήγμα για την υγεία των ενοίκων

Η γυναίκα του 48χρονου υπέστη μικρό εγκεφαλικό, αλλά η κατάσταση της είναι σταθερή και δεν απαιτήθηκε διασωλήνωση. Πολλοί από τους άλλους ενοίκους πήραν εξιτήριο μετά από βραχεία νοσηλεία και χρήση οξυγόνου.

Το περιστατικό υπογραμμίζει τους κινδύνους από εσφαλμένες ή μη συντηρημένες εγκαταστάσεις θέρμανσης και την ανάγκη για σωστή αδειοδότηση και επιτήρηση των τουριστικών καταλυμάτων.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ