28η Οκτωβρίου: Ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου στο F-16 της Ομάδας Ζευς, στη στρατιωτική παρέλαση


28η Οκτωβρίου: Στη φετινή στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο του «Όχι», τα βλέμματα θα στραφούν προς τον ουρανό, όπου ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, χειριστής της Ομάδας Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, θα εκτελέσει εντυπωσιακούς ακροβατικούς ελιγμούς με ένα F-16C Block 52+ χωρίς εξωτερικά φορτία. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει τη μοναδική ιδιότητα να εκτελεί ελιγμούς με Conformal Fuel Tanks (CFTs), προσδίδοντας ιδιαίτερο χαρακτήρα στις αεροπορικές επιδείξεις.

Ποιος είναι ο Γιώργος Σωτηρίου

Ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου εντάχθηκε στη Σχολή Ικάρων το 2006 και από το 2012 υπηρετεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 βρίσκεται στη Μοίρα 343 «Αστέρι», που είναι από τις πρώτες εξοπλισμένες με τα αναβαθμισμένα F-16 Viper. Με περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης (οι 1.500 από αυτές σε F-16), διαθέτει εκτενή εμπειρία και εξειδίκευση στους ακροβατικούς ελιγμούς, κάτι που θα αναδείξει κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα των πτήσεων

Η Ομάδα «ΖΕΥΣ» έχει ήδη εκτελέσει δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα με ελιγμούς ακριβείας που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Ο σμηναγός Σωτηρίου μπορεί να επιλέξει μεταξύ προγραμμάτων υψηλής, μεσαίας ή χαμηλής πτήσης, φτάνοντας σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 0,94 Mach και αντέχοντας G-forces από +9,5 έως -3, δοκιμάζοντας τα όρια τόσο του αεροσκάφους όσο και των δικών του αντανακλαστικών και αντοχών.

Εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις και υψηλή εκπαίδευση

Η συμμετοχή του σμηναγού Σωτηρίου στην Ομάδα «ΖΕΥΣ» αντιπροσωπεύει την κορύφωση της εκπαίδευσης και πειθαρχίας της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι ελιγμοί του F-16 με χειριστή τον Σωτηρίου έχουν ήδη καθηλώσει τους θεατές κατά τις δοκιμαστικές επιδείξεις, προσφέροντας μια γεύση από την αυριανή ημέρα που θα συνδυάσει τεχνολογία και ανθρώπινη ακρίβεια σε ένα εντυπωσιακό σόου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ