Η Σαουδική Αραβία χτίζει τη μεγαλούπολη του μέλλοντος – Επένδυση ύψους 1 τρισ. δολαρίων


Η Σαουδική Αραβία χτίζει τη μεγαλούπολη του μέλλοντος, με το 20% της παγκόσμιας προμήθειας χάλυβα.

Το φουτουριστικό έργο της Σαουδικής Αραβίας με τίτλο Neom, συνολικής αξίας 1 τρισ. δολαρίων, βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2017 και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για αυτό το 1/5 της παγκόσμιας προμήθειας χάλυβα, σύμφωνα με τους επικεφαλής κατασκευαστές.

Βρίσκεται στην επαρχία Tabuk, στο βόρειο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας και θα περιλαμβάνει μία σειρά από πρωτοποριακές ιδέες.

Αυτές περιλαμβάνουν την κατασκευή The Line, μία παραθαλάσσια πόλη μήκους 170 χιλιομέτρων και πλάτους 200 μέτρων, χωρίς αυτοκίνητα ή δρόμους. Μονάχα ένα τρένο θα μεταφέρει τους κατοίκους στο κέντρο της περιοχής.

«Δεν υπάρχουν δρόμοι, αυτοκίνητα ή εκπομπές ρύπων, θα λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το 95% του εδάφους θα διατηρηθεί για τη φύση», τονίζεται στην περιγραφή του Neom.

Αν πρόκειται να ολοκληρωθεί μετά το 2045, ένα κεντρικό τμήμα, συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2030, σύμφωνα με το Arabian Gulf Business Insight. Το έργο θα αποτελεί δυνητικά και λύση πολυτέλειας για τους τουρίστες, με θέρετρα όπως η Trojena, που βρίσκεται στα βουνά και ο νησιωτικός προορισμός Sindalah.

Εντωμεταξύ, μία πλωτή βιομηχανική συνοικία, το Oxagon, θα χρησιμεύσει ως ωκεανογραφικό ερευνητικό κέντρο. Ο επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας, Μανάρ Αλ Μονίφ, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει τον «μεγαλύτερο πελάτη» για τα κατασκευαστικά υλικά τουλάχιστον την «επόμενη δεκαετία», μιλώντας στο Global Logistics Forum.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ