Ισραήλ: Οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης – Νεκρός ο δράστης, αυξάνονται οι τραυματίες


Τουλάχιστον 37 τραυματίες, ένας σε κρίσιμη κατάσταση μετά την πρόσκρουση φορτηγού σε στάση λεωφορείου 

Ένα φορτηγό έπεσε το πρωί του Σαββάτου σε στάση λεωφορείων γεμάτη κόσμο που περίμενε, στην περιοχή Γκλιλότ του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών ατόμων. Τα ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο τρομοκρατική επίθεση, με την ισραηλινή αστυνομία να αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «αυτή τη στιγμή ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό».

Σε 37 ανέρχονται οι τραυματίες μετά την πρόσκρουση ενός φορτηγού σε στάση λεωφορείου κοντά στο Γκλιλότ στο κεντρικό Ισραήλ την Κυριακή, ανέφερε την Κυριακή η ισραηλινή ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Magen David Adom.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post άτομο βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την τρομοκρατική επίθεση. Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης πρόσθεσε ότι οι τραυματιοφορείς περιέθαλψαν έξι σοβαρά τραυματίες και πέντε μέτρια τραυματίες.

Περίπου 20 άτομα που έφεραν ελαφρά τραύματα και τέσσερα άτομα που υπέφεραν από άγχος νοσηλεύονται από τους γιατρούς, ανέφερε επίσης η MDA, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν ενήλικες.

Πώς σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση

Όπως επεσήμανε η αστυνομία, ο οδηγός του φορτηγού «εξουδετερώθηκε». «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ένα λεωφορείο είχε σταματήσει σε στάση για να αποβιβάσει επιβάτες. Τότε ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού και τον εξουδετέρωσαν», κατέληγε η ανακοίνωση της αστυνομίας. Εικόνες που μετέδωσε το AFP δείχνουν πολλά ασθενοφόρα γύρω από το φορτηγό πλατφόρμα, η καμπίνα του οδηγού του οποίου έχει υποστεί ζημιές λόγω της πρόσκρουσης, καθώς και μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και τουλάχιστον ένα ελικόπτερο.

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές για την πρώτη εβραϊκή επέτειο από την 7η Οκτωβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Χαμάς εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση εναντίον του ισραηλινού εδάφους η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ