Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η πρώτη δημόσια αναφορά στον Χάρι μετά από χρόνια και η αγάπη για τη μητέρα του


«Η μητέρα μου με πήγε στο Passage, πήγε και τον Χάρι και εμένα εκεί… Δεν είχα πάει ποτέ πριν σε κάτι τέτοιο και ήμουν λίγο ανήσυχος για το τι να περιμένω», εξηγεί ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε ένα συμφιλιωτικό βήμα στη διαμάχη του με τον πρίγκιπα Χάρι, μιλώντας δημοσίως για αυτόν για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Μιλώντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, ο Γουίλιαμ αφηγείται πώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα πήγε τα αδέλφια σε ένα καταφύγιο αστέγων στο Λονδίνο όταν ήταν παιδιά για να τους δείξει την πραγματικότητα της ζωής έξω από το παλάτι.

Η ταινία, με τίτλο «Prince William: We Can End Homelessness», περιλαμβάνει οδυνηρές αθέατες φωτογραφίες του Ουίλιαμ και της Νταϊάνα στο Passage στο Γουέστμινστερ.

Σε μία από αυτές, η οποία τραβήχτηκε όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα επισκέφθηκε τον Ουίλιαμ στις 14 Ιουνίου 1993, λίγες ημέρες πριν από τα ενδέκατα γενέθλιά του, ο νεαρός πρίγκιπας παίζει με προσοχή σκάκι με έναν άστεγο στο καταφύγιο.

william-skaki.jpg

Μια άλλη, που τραβήχτηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δείχνει έναν νεαρό Ουίλιαμ με κοστούμι και μπότες να στέκεται δίπλα στη μητέρα του στο καταφύγιο, με τα χέρια του γεμάτα με δώρα για να δώσει.

«Η μητέρα μου με πήγε στο Passage, πήγε και τον Χάρι και εμένα εκεί… Δεν είχα πάει ποτέ πριν σε κάτι τέτοιο και ήμουν λίγο ανήσυχος για το τι να περιμένω», εξηγεί ο Ουίλιαμ.

«Η μητέρα μου έκανε το συνηθισμένο της κομμάτι, κάνοντας τους πάντες να αισθάνονται χαλαροί και κάνοντας αστεία με όλους… Θυμάμαι ότι είχαμε μια καλή συζήτηση, παίζαμε σκάκι και κουβεντιάζαμε».

«Γνωρίζεις ανθρώπους, όπως εγώ τότε, που σου δείχνουν μια διαφορετική οπτική στη ζωή».

Η ταινία υπογραμμίζει ότι το τραύμα και η διάλυση της οικογένειας είναι κοινές αιτίες για την έλλειψη στέγης, με το πρώτο να είναι δυστυχώς οικείο στον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Παράλληλα με τον θάνατο της μητέρας του, ο Ουίλιαμ συνεχίζει να είναι αποξενωμένος από τον μικρότερο αδελφό του.

william-tainia.jpg

Μέχρι αυτή την ταινία, εννοείται ότι ο Γουίλιαμ δεν έχει εκφέρει το όνομα του αδελφού του σε δημόσια ομιλία ή συνέντευξη από το 2018, όταν οι δύο πρίγκιπες, μαζί με την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τη Μέγκαν Μαρκλ, έδωσαν συνέντευξη στο Φόρουμ του Βασιλικού Ιδρύματος.

Το ντοκιμαντέρ επανενώνει επίσης τα αδέρφια στην οθόνη, έστω και μέσω μιας παλιάς φωτογραφίας των δύο αγοριών που επισκέπτονται το καταφύγιο το 1993.

Τα γυρίσματα συνέπεσαν επίσης με ένα άλλο προσωπικό τραύμα: τη διάγνωση καρκίνου της συζύγου του, της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Πηγές παραδέχονται ότι τα γυρίσματα διήρκεσαν λίγο περισσότερο εξαιτίας όλων όσων “αντιμετώπιζε” ο πρίγκιπας, αλλά προσθέτουν ότι ήταν “πολύ εξυπηρετικός” παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο πρίγκιπας εγκαινίασε το πρόγραμμά του Homewards, το οποίο επικεντρώνεται στον τερματισμό της έλλειψης στέγης σε έξι περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βλέπουμε τον πρίγκιπα σε δημόσιες υποχρεώσεις και σε συνεντεύξεις με τον σκηνοθέτη, Leo Burley, αλλά το παλάτι κρατάει χαμηλούς τόνους σχετικά με το πότε ακριβώς ο πρίγκιπας κάθισε να μιλήσει.

Αυτό που προκύπτει είναι ένας πρίγκιπας που θέλει σοβαρά να αφήσει το στίγμα του.

«Αισθάνομαι ότι με τη θέση μου και το πρόγραμμά μου, θα πρέπει να φέρω την αλλαγή», λέει.

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δράσω γιατί δεν θέλω απλώς να μιλάω γι’ αυτό. Δεν θέλω απλώς να ακούω. Θέλω πραγματικά να δω κάποιον να χαμογελάει επειδή η ζωή του έγινε καλύτερη. Επομένως, η κατασκευή ενός έργου είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να προσπαθήσω να ανακουφίσω και να βοηθήσω ανθρώπους που βρίσκονται σε μια πολύ λιγότερο τυχερή ή πολύ δύσκολη κατάσταση».

Μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ρητορική κατά της παραδοσιακής βασιλικής ζωής και ως ένδειξη ότι θα μπορούσε να γίνει ένας μάλλον δραστικός βασιλιάς.

Ο Ουίλιαμ είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος και έχει ήδη προταθεί ότι θα μπορούσε να είναι ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που θα «έσπαγε» τους δεσμούς του με την Εκκλησία της Αγγλίας.

Άλλοι που βρίσκονται κοντά στον σημερινό βασιλιά επισημαίνουν ότι ο Κάρολος ήταν επίσης ένας πρωτοπόρος πρίγκιπας.

Με πληροφορίες από Daily Mail


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ