Φλώρινα: Μαζική δηλητηριάση από μονοξείδιο του άνθρακα – 14 στο νοσοκομείο, ένας στην ΜΕΘ


Ένα τραγικό περιστατικό διαδραματίστηκε σε ξενοδοχείο της Φλώρινας και ειδικότερα στην περιοχή Λιμνοχώρι, καθώς 14 άτομα χρειάστηκε να διακομισθούν εκτάκτως στο νοσοκομείο ύστερα από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα

Το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για το συμβάν στις 03:30 το πρωί της Κυριακής (27/10). Οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα σοβαρότερα προβλήματα διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Φλώρινας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, με ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ Φλώρινας, Πτολεμαϊδας και Κοζάνης.

Μάλιστα, ορισμένα από τα άτομα βρισκόντουσαν σε λιπόθυμη ή ημιλιπόθυμη κατάσταση λόγω αναθυμιάσεων που προήλθαν από το σύστημα θέρμανσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Στο συμβάν πήραν μέρος πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις που βοήθησαν στην εκκένωση του κτήριου.

Δύο τουλάχιστον άτομα φέρεται να είναι σε σοβαρότερη κατάσταση από τους υπόλοιπους, ενώ ένας βρίσκεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνεται πως το ξενοδοχείο είναι νεοσύστατο καθώς λειτουργεί εδώ και δύο μήνες, ωστόσο μετά την διαρροή ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και το ξενοδοχείο έκλεισε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ