Όπλα αξίας δύο δισεκατομμυρίων όπλων στην Ταιβάν, από τις ΗΠΑ


Η κυβέρνηση της Ταϊβάν σπεύδει να προμηθευτεί αμυντικό υλικό, καθώς η Κίνα ανεβάζει την ένταση στα στενά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν πωλήσεις όπλων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης για πρώτη φορά στο αυτοδιοικούμενο νησί ενός προηγμένου συστήματος πυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος, σε μια κίνηση που σίγουρα θα εξοργίσει την Κίνα. Το προεδρικό γραφείο της Ταϊβάν ευχαρίστησε το Σάββατο την Ουάσινγκτον για την έγκριση των πιθανών πωλήσεων όπλων. Υπό τον νέο πρόεδρο του νησιού, Λάι Τσινγκ-τε, η Ταϊβάν έχει εντείνει τα αμυντικά μέτρα, καθώς η Κίνα αύξησε τις στρατιωτικές απειλές της εναντίον της επικράτειας που διεκδικεί ως δική της.

Το Πεκίνο πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα πολεμικά παιχνίδια περικυκλώνοντας την Ταϊβάν για δεύτερη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Λάι τον Μάιο. Οι ΗΠΑ είναι ο ισχυρότερος ανεπίσημος σύμμαχος της Ταϊβάν και οι νόμοι της τις δεσμεύουν να παρέχουν στην Ταϊβάν τα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

“Η ενίσχυση των δυνατοτήτων αυτοάμυνας της Ταϊβάν είναι το θεμέλιο για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας”, δήλωσε η προεδρική εκπρόσωπος της Ταϊβάν Κάρεν Κούο. Το πιθανό πακέτο πωλήσεων περιλαμβάνει τρία εθνικά προηγμένα πυραυλικά συστήματα επιφανείας-αέρος (NASAMS) και συναφή εξοπλισμό αξίας έως 1 δολάριο.16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η κινεζική κυβέρνηση δεν σχολίασε αμέσως τις πιθανές πωλήσεις όπλων. Το σύστημα NASAMS έχει δοκιμαστεί σε μάχη στην Ουκρανία και θα βοηθήσει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων αεράμυνας του στρατού της Ταϊβάν, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.

Τα πολεμικά παιχνίδια της Κίνας την περασμένη εβδομάδα αποσκοπούσαν στην εξάσκηση της “σφράγισης βασικών λιμανιών και βασικών περιοχών” γύρω από την Ταϊβάν, σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους. Η Ταϊβάν μέτρησε συνολικά 153 αεροσκάφη, 14 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και 12 πλοία της κινεζικής κυβέρνησης, αριθμός ρεκόρ για μια ημέρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ