Βόρεια Ιρλανδία: Άντρας κακοποιήσε 3.500 κορίτσια διαδικτυακά – Καταδικάστηκε και για ανθρωποκτονία


Η αστυνομία έχει εντοπίσει θύματα σε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών

Ένας «αδυσώπητος και σκληρός» διαδικτυακός θηρευτής που εκβίαζε κορίτσια σε όλο τον κόσμο καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκισης την Παρασκευή, αφού κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία αφού ένα από τα θύματα του αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι εισαγγελείς λένε ότι ο 26χρονος Alexander McCartney, από το Newry της Βόρειας Ιρλανδίας, προσποιούνταν ότι ήταν έφηβη κοπέλα και πραγματοποιούσε επιθέσεις catfishing σε 3.500 κορίτσια με τα οποία ερχόταν σε επαφή σε πλατφόρμες όπως το Snapchat.

Το catfishing είναι η χρήση ψεύτικης διαδικτυακής ταυτότητας για την εξαπάτηση θυμάτων. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο McCartney ενθάρρυνε τα θύματά του να στείλουν προσωπικές φωτογραφίες ή να προβούν σε ερωτικές πράξεις και στη συνέχεια τα εκβίαζε απειλώντας τα ότι θα μοιραστεί τις εικόνες.

Μια 12χρονη στη Δυτική Βιρτζίνια αυτοκτόνησε τον Μάιο του 2018 κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνομιλίας με τον McCartney, καθώς εκείνος απαιτούσε ερωτικές πράξεις. Ο πατέρας του θύματος αυτοκτόνησε 18 μήνες αργότερα.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος καταδικάζεται για ανθρωποκτονία σε μια υπόθεση όπου το θύμα και ο δράστης δεν έχουν συναντηθεί ποτέ

«Σε στενή συνεργασία με την αστυνομία, η εισαγγελική ομάδα μπόρεσε να αποδείξει με βάση τα ποινικά κριτήρια ότι οι πράξεις του McCartney προκάλεσαν τον θάνατο του κοριτσιού και ότι είναι ένοχος για ανθρωποκτονία», δήλωσε η Catherine Kieran, επικεφαλής της Μονάδας Σοβαρών Εγκλημάτων της Εισαγγελίας της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Δεν έχει υπάρξει υπόθεση όπως η παρούσα»

Η αστυνομία έχει εντοπίσει θύματα σε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο McCartney, ο οποίος πραγματοποιούσε τα εγκλήματά του από το δωμάτιο του πατρικού του σπιτιού, ομολόγησε την ενοχή του σε 185 κατηγορίες που αφορούσαν 70 παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας για ανθρωποκτονία. Στο δικαστήριο του Μπέλφαστ, ο δικαστής John O’Hara τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής για 20 χρόνια.

«Από όσο γνωρίζω δεν έχει υπάρξει υπόθεση όπως η παρούσα, όπου ένας κατηγορούμενος έχει χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε τόσο μεγάλη κλίμακα προκαλώντας τόσο τρομερή και καταστροφική ζημιά», δήλωσε ο δικαστής.

Ο επιθεωρητής Eamonn Corrigan της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε έξω από το δικαστήριο ότι ο McCartney ήταν ένας «αδυσώπητος και σκληρός» παιδόφιλος.

«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την καταστροφή που έχει προκαλέσει και τις παιδικές ηλικίες που έχει κλέψει», δήλωσε ο αξιωματικός. «Δεν υπήρχε τίποτα που θα τον σταματούσε, εκτός από το να τον βάλουμε στη φυλακή».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ