Βενεζουέλα: Με πέντε σφαίρες δολοφόνησαν στέλεχος της αντιπολίτευσης μετά την συλληψή του


«Η Βενεζουέλα θέλει και έχει ανάγκη την αλήθεια», έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Γκονσάλες Ουρούτια, ηγέτης της αντιπολίτευσης

Συνεχίζεται η πολιτική βία στην Βενεζουέλα, με έναν ηγέτη της αντιπολίτευσης να βρίσκεται νεκρός, με πέντε σφαίρες αφού είχε συλληφθεί από τις αρχές ασφαλείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Βενεζουέλας Voluntad Popular ανακοίνωσε χθες ότι ο Εντουίν Σάντος, ένας τοπικός ηγέτης και συνιδρυτής του, βρέθηκε νεκρός ενώ είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Θεωρούμε υπεύθυνο για τον φόνο αυτόν το καθεστώς του (προέδρου) Νικολάς Μαδούρο» ανέφερε το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Ο Σάντος είχε συλληφθεί στις 23 Οκτωβρίου στην Πολιτεία Απούρε. «Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου, ενώ πήγαινε με μηχανάκι στην κοινότητα Ελ Πινιάλ» και αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι «συνελήφθη από πράκτορες της κρατικής ασφάλειας», πρόσθεσε το κόμμα. «Από χθες (Πέμπτη) επιβεβαιώσαμε ότι βρισκόταν στην έδρα της DGCIM (σ.σ. Γενική Διεύθυνση Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας) στο Γκουασντουαλίτο», μια πόλη της Απούρε κοντά στην Κολομβία.

Η σύζυγός του «αναγνώρισε τη σορό» και «μας είπαν ότι έφερε πέντε τραύματα από σφαίρες» αλλά «δεν το έχουμε επιβεβαιώσει», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αντριάνα Πιτσάρδο, ένα στέλεχος του VP.

Ο Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου απέναντι στον Μαδούρο, ζήτησε να αποδοθεί «δικαιοσύνη» σε αυτήν την υπόθεση. «Η Βενεζουέλα θέλει και έχει ανάγκη την αλήθεια», έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Γκονσάλες Ουρούτια που έχει αυτοεξοριστεί στην Ισπανία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ