Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής 14 ατόμων που «βγήκαν» στη Σύμη


Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

Ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από Λιμενικούς, ως ο διακινητής των 14 ατόμων που εντοπίστηκαν την περασμένη Κυριακή στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στη Σύμη και είχαν καταβάλλει 4000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ο 29χρονος συλληφθείς εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή (Άγιο Νικόλαο Σύμης) να στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς, ως ο διακινητής τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε βάρος του να σχηματιστεί ποινική δικογραφία και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Οι αλλοδαποί είχαν εντοπιστεί πρωινές ώρες στις 20 Οκτωβρίου 2024, όταν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων, στην παραλία «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σύμης. Στη θέα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού ο χειριστής του ταχύπλοου αποβιβάσθηκε στην ακτή και τράπηκε σε φυγή, σε βραχώδη πλαγιά. Στη συνέχεια, σε έρευνες που διενεργήθηκαν από την ξηρά ανατολικά του νησιού, εντοπίστηκαν δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (9 άντρες, 1 γυναίκα και 4 ανήλικοι). Κατά δήλωσή τους, είχαν εκκινήσει από την περιοχή Μποζμπουρούν της Τουρκίας και είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ