Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενοποιός δύναμη των ηρώων του ΄40 ήταν η Ορθόδοξη πίστη μας»


Εθνικά μηνύματα από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

Την μεγάλη Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησε και φέτος η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης, με υπεύθυνο το 8ο Γυμνάσιο Βόλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, και πλήθους μαθητών και εκπαιδευτικών. Κατά την διάρκεια τη εκδήλωσης, τιμήθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα ο τ. Βουλευτής Μαγνησίας και Υπουργός κ. Γεώργιος Σούρλας για την προσφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας του Έπους του ΄40 και τον αγώνα του για την συλλογή και τον ενταφιασμό των λειψάνων των αγωνιστών του αλβανικού μετώπου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, απευθύνθηκε στους μαθητές και τόνισε ότι οι «αγωνιστές του «ΟΧΙ» ήξεραν πού ανήκουν, σε ποιο Γένος, σε ποιο Έθνος, γνώριζαν την ιστορία αυτού του τόπου, από την αρχαιότητα, μέχρι την εποχή τους, μια ιστορία εθνική, τρανή, μεγάλη, που έδειχνε ότι είμαστε ένας λαός με αξίες, με ιστορία και μέλλον.

Και, ταυτόχρονα, είχαν μια ενοποιό δύναμη, που μας ξεχώρισε και μας ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα, την Ορθόδοξη πίστη μας. Ας αναρωτηθούμε, τί είναι αυτό που μπορεί να μας δώσει δύναμη να κρατήσουμε τις αξίες μας και ν’ αντέξουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο γεγονότων κοσμοϊστορικών για όλη την ανθρωπότητα. Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε στην εποχή μας είναι η Ορθόδοξη πίστη μας. Αυτή μας ενώνει και μπορεί να μας καταστήσει άξιους των περιστάσεων.

Σας εύχομαι να είστε άξιοι των ηρώων προγόνων μας. Εμείς, οι μεγαλύτεροί σας, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, με πολλά λάθη και αδυναμίες. Όμως, σε σας ελπίζουμε περισσότερο. Είστε η γενιά που έχετε τις προϋποθέσεις να αναδειχθείτε πιο άξιοι από εμάς. Σας το εύχομαι από την καρδιά μου…».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ