Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Χειροθέτησε 28 νέους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Τι ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απευθυνόμενος στους νέους Άρχοντες

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο και τον Μητροπολίτη Πίτσμπουργκ Σάββα, προεξήρχε στη χειροθεσία 28 νέων Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις ΗΠΑ.

Η τελετή χειροθεσίας πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία στον αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη την περασμένη Κυριακή με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να απονέμει σε κάθε Άρχοντο τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα, μαζί με το επίσημο Πατριαρχικό Πιστοποιητικό που προσδιορίζει το οφίκιο όπως ορίστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Απευθυνόμενος προς τους νέους Άρχοντες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σημείωσε: «Είστε οι υποδειγματικοί γιοι της Μητέρας Εκκλησίας και οι δηλώσεις πίστης και αφοσίωσης σας δεν είναι απλές δηλώσεις. Είναι δεσμοί καθήκοντος και ευθύνης που σας δένουν μαζί Της στη συντροφιά των Αρχόντων σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν υποκατάστατα για την πίστη και τη φιλική αγάπη σας».

Ο θεσµός των Αρχόντων του Οικουµενικού Πατριαρχείου έχει χαρακτηριστεί ως µια «αφοσιωµένη οµάδα ηγετικών προσωπικοτήτων από το επιχειρείν, τον πολιτισµό και την πολιτική» και «μια κλειστή ομάδα ισχυρών ανθρώπων με παγκόσμια οικονομική και κοινωνική επιρροή» με κοινό παρονομαστή να είναι ότι προωθούν τον ρόλο και την πνευµατική αποστολή του Οικουµενικού Πατριαρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Μαΐου διεξήχθη στην Αθήνα το 4ο ∆ιεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουµενικού Πατριαρχείου, µε θέµα την «Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δηµοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωµάτων». Στο πλαίσιο του συνεδρίου είχε διεξαχθεί σε κλειστό κύκλο για πρώτη φορά η ∆ιεθνής Σύνοδος Αρχόντων του Οικουµενικού Πατριαρχείου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ