Ιταλία – Δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα της Τζόρτζια Μελόνι έναντι της κεντροαριστεράς


Ο μέσος όρος των δημοσκοπικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα, δείχνει ότι η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την χώρα, έχει σαφές προβάδισμα, στην πρόθεση ψήφου, έναντι της κεντροαριστεράς και των Πέντε Αστέρων

Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα, δείχνει ότι η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την χώρα, έχει σαφές προβάδισμα, στην πρόθεση ψήφου, έναντι της κεντροαριστεράς και των Πέντε Αστέρων.

Συγκεκριμένα, η συντηρητική συμμαχία στηρίζεται από το 48,4% του στατιστικού δείγματος, η κεντροαριστερά από το 31,4%, τα Πέντε Αστέρια από το 11,4% και οι λοιπές, κεντρώες δυνάμεις, από το 5%.

Σε ό,τι αφορά τις δυο μεγαλύτερες παρατάξεις, στους συντηρητικούς, τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι χαίρουν της στήριξης του 29,4% των ερωτηθέντων, η «Φόρτσα Ιταλία» που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι του 9,5% και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι δεν ξεπερνά το 8,7%. Η μικρή πολιτική δύναμη «Εμείς οι μετριοπαθείς», «πείθει» το 0,9% των ερωτηθέντων.

Στην κεντροαριστερή συμμαχία, το Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με τα γκάλοπ της τελευταίας εβδομάδας εξασφαλίζει το 23,1% της πρόθεσης ψήφου, η συμμαχία Οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς το 6,5% και το ριζοσπαστικό κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,8%.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ