Κίνα: «Τέσταρε» την άμυνά της για ενδεχόμενο πυρηνικό χτύπημα – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα


Κρας τεστ για την ανθεκτικότητα του συστήματος επικοινωνιών της Κίνας, σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος

Εν μέσω της επικίνδυνης κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, Κινέζοι επιστήμονες φέρεται να πραγματοποίησαν ένα πείραμα ώστε να αξιολογήσουν την ανθεκτικότητα των εξοπλισμών επικοινωνίας τους και κατά πόσο μπορούν να αντέξουν αν γίνει πραγματικότητα ένα τέτοιο σενάριο.

Σύμφωνα, South China Morning Post πρόκειται για πειράματα που υπερέβαιναν τις τυπικές στρατιωτικές προδιαγραφές και είχαν ως στόχο να εξασφαλίσουν την ικανότητα της Κίνας να διατηρεί κρίσιμες επικοινωνίες σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος.

Οι μηχανικοί που συμμετείχαν στο έργο δήλωσαν ότι ο εξοπλισμός ξεπέρασε κατά πολύ τα σύγχρονα στρατιωτικά πρότυπα κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Ο στόχος του πειράματος ήταν να διασφαλίσει ότι τα συστήματα επικοινωνίας θα παραμείνουν λειτουργικά σε περίπτωση που η χώρα αντιμετωπίσει πυρηνικό χτύπημα, επιτρέποντας στις δυνάμεις της Κίνας να επιβιώσουν από μια τέτοια επίθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ερευνητές προσομοίωσαν ένα σενάριο στο οποίο συμβαίνει μια πυρηνική έκρηξη στη στρατόσφαιρα – γνωστή ως επίθεση ηλεκτρομαγνητικού παλμού (HEMP) σε μεγάλο υψόμετρο – για να προσδιορίσουν εάν ο εξοπλισμός τους θα μπορούσε να αντέξει τα καταστροφικά αποτελέσματα μιας τέτοιας έκρηξης.

Ένας εκπρόσωπος από το τμήμα εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας παρακολούθησε τη δοκιμή, αν και η ακριβής ημερομηνία παραμένει απόρρητη.

Οι τυπικές στρατιωτικές οδηγίες τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ ορίζουν ότι οποιοσδήποτε εξοπλισμός με προστασία HEMP πρέπει να λειτουργεί μετά από έκθεση σε ηλεκτρικό πεδίο 50 kilovolt ανά μέτρο.

Ωστόσο, για αυτό το πείραμα, όπως αναφέρει η South China Morning Post (SCMP), Κινέζοι ερευνητές αύξησαν αυτό το όριο στα 80 kilovolt ανά μέτρο για να προσομοιώσουν τους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που παράγονται από μια πυρηνική έκρηξη.

Η έκθεση ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι ο εξοπλισμός λειτούργησε μετά από μια σύντομη καθυστέρηση.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο κινεζικό ακαδημαϊκό περιοδικό Wireless Communication Technology τον Σεπτέμβριο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ