Συνελήφθησαν εμπρηστές για τις φωτιές σε Εύβοια και Κω


Χειροπέδες πέρασαν χθες σε έναν 28χρονο Σύρο οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) με την συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων του Κ.Α.Ε.Ε. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας. Ο άνδρας συνελήφθη για απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, από πρόθεση, στην θέση «Μπαλαγάρι» Ριτσώνας, του Δήμου Χαλκιδέων, στην Εύβοια και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.687,5 ευρώ.

Ο δράστης που φιλοξενείται στο ΚΥΤ της περιοχής, κατελήφθη να προσπαθεί με αναπτήρες να βάλει φωτιά στο δάσος έξω από την δομή, ενώ εξετάζεται και για άλλες πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει εκεί. Κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Παράλληλα, συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κω, ένας 40χρονος Γερμανός υπήκοος ασιατικής καταγωγής, για πυρκαγιά από αμέλεια, σε αγροτοδασική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Κέφαλος, στη νήσο Κω και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.960 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει να καθαρίσει ένα οικόπεδο έναντι αμοιβής και έβαλε φωτιά σε χόρτα με αποτέλεσμα να ξεφύγει η πυρκαγιά και να εξαπλωθεί στην περιοχή Κέφαλος. Θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ