Ανδρέας Κουλουμπής:«Έφυγε» ο εξαίρετος βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής- Ήταν 54 χρόνια παντρεμένος με την Κάρμεν Ρουγγέρη


Ο Ανδρέας Κουλουμπής, ένας από τους κορυφαίους βαρύτονους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στον χώρο της ελληνικής όπερας τόσο για τον άκρατο επαγγελματισμό του, όσο και για το ήθος του, την έμφυτη ευγένειά του και την αντιστάρ στάση του.

Της: Έπης Τρίμη

Παντρεμένος για 57 χρόνια με την Κάρμεν Ρουγγέρη, το ζευγάρι δημιούργησε μία ξεχωριστή πορεία στη ζωή και στο θέατρο και ένα ευτυχισμένο και ισορροπημένο σπιτικό πλημμυρισμένο από αγάπη, σεβασμό, ηθικές αξίες και αφοσίωση στην τέχνη. Μαζί απέκτησαν δύο εξαίρετα παιδιά, τη Χριστίνα, και τον Βίκτωρα.

«Θυμάμαι εκείνη τη βραδιά…. γράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη …Ήταν όλα τόσο μαγικά ..τόσο όμορφα…Είδα για άλλη μια φορά τον Αντρέα μου νέο…να καταθέτει την ψυχούλα του εκεί ψηλά στον Λυκαβηττό…… τραγουδώντας το Αριστούργημα του Θεοδωράκη…. Γρήγορα που περνούν τα χρόνια……….πολύ γρήγορα……».

Η διεθνής καριέρα

Ο αείμνηστος Ανδρέας Κουλουμπής ξεκίνησε την καριέρα του στην Εθνική Λυρική Σκηνή και καθιερώθηκε ως βαρύτονος, υποδυόμενος πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές όπως ο Μαγικός Αυλός, η Μαντάμα Μπαττερφλάι, ο Ριγολέττος και ο Ντον Τζοβάννι. Η καλλιτεχνική του πορεία επεκτάθηκε διεθνώς, με εμφανίσεις σε Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, ΗΠΑ και άλλες χώρες, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικές ορχήστρες, όπως η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Συμμετοχές και συμβολή στο έργο των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Κουνάδη

Από το 1977 έως το 2009, ο Ανδρέας Κουλουμπής ήταν αναπόσπαστο μέρος του μουσικού έργου Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, ταξιδεύοντας σε συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική. Παράλληλα, ερμήνευσε έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Θάνου Μικρούτσικου, με τις παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής να ξεχωρίζουν για το βάθος και την αφοσίωση που επιδείκνυε.

Καλλιτεχνική συμβολή και παρακαταθήκη

Ο Ανδρέας Κουλουμπής διετέλεσε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής και συνέβαλε στην ίδρυση της Παιδικής Λυρικής Σκηνής. Επιπλέον, εργάστηκε μαζί με τη σύζυγό του σε θεατρικά έργα για παιδιά, συνεισφέροντας στίχους για διάφορες παραγωγές, ενώ δημιούργησε μια συλλογή ποιημάτων και ένα παιδικό παραμύθι.

Ο Ανδρέας Κουλουμπής θα μείνει στη μνήμη ως μια μεγάλη μορφή της όπερας στην Ελλάδα και διεθνώς, με έργο που συνεχίζει να εμπνέει τους νέους καλλιτέχνες και φιλότεχνους. Είμαι βαθιά συγκινημένη που τον είχα γνωρίσει, που μου άνοιξε το σπιτικό του και που δέχτηκα μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και εμπιστοσύνης στα πλαίσια συνεντεύξεων. Τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του… θα είναι πάντα στην καρδιά μας…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ