Αμαλιάδα: Νοσηλεύτηκε και 6ο µωρό; Νέα καταγγελία για την υπόθεση με τα νεκρά βρέφη


Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», η Εισαγγελία Πατρών έχει στοιχεία τα οποία διερευνά για ένα αδελφάκι της Ειρήνης, το οποίο, όταν η οικογένεια διέµενε στην Αχαΐα (μεταξύ Πατρών – κοντά στην οδό Βορείου Ηπείρου, και Κ. Αχαΐας) µεταφέρθηκε µε υποξαιµία στο Νοσηλευτικό Ίδρυµα.

Όµως αυτό το παιδάκι, σύμφωνα µε τις ίδιες πηγές, δεν κατέληξε. Το έσωσαν οι γιατροί.

Η συγκεκριµένη καταγγελία έχει φθάσει στην Εισαγγελία Πατρών και πλέον ζητούνται και επίσηµα στοιχεία από το Νοσηλευτικό Ίδρυµα για το αν όντως υπήρξε τέτοιο συµβάν.

Υποξία (υποξαιµία) στα βρέφη, µπορεί να προέλθει από µία σειρά παθολογικών (ή και µη) αιτιών, µε αποτέλεσµα το οξυγόνο του βρέφους να πέσει σε ποσοστό κάτω του 90%. ∆εν αποκλείεται να επέλθει και ο θάνατος από αυτό.

Σε περίπτωση που η Εισαγγελία εξακριβώσει την ύπαρξη ενός έκτου µωρού (το οποίο στάθηκε τυχερό και δεν απεβίωσε), τότε θα συµπληρώσει τον φάκελό της. Στον οποίον µέχρι σήµερα υπάρχει σχεδόν ολοκληρωµένη έρευνα για τα τρία πρώτα βρέφη (το ένα της Κατερίνας στην Κ. Αχαΐα και τα δύο της Ειρήνης), συγκεντρώνονται πληροφορίες για το 4ο της Καλλιόπης από την Αµαλιάδα, όπως και για την αδελφούλα της Ειρήνης που πέθανε στην Αργολίδα όταν εκείνη ήταν 14 ετών (εν έτει 2014).

Η έρευνα προχωρά

Το αποτέλεσµα της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών µε τα καινούργια στοιχεία που έχουν ανακύψει, αναµένεται να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις του θανάτου τεσσάρων βρεφών από την Αχαΐα και την Ηλεία.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, θα εξεταστούν τόσο τα στοιχεία που περιλαµβάνονται στις δικογραφίες που έχει σχηµατίσει η Αστυνοµία, όσο και τα πορίσµατα των ιατροδικαστικών εξετάσεων. Παράλληλα, αναµένεται να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα των βρεφών που απεβίωσαν, αλλά και από πρόσωπα του ευρύτερου φιλικού περιβάλλοντος των οικογενειών των βρεφών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ