25 Οκτωβρίου 2024

Μέση Ανατολή: Η χειρόγραφη «διαθήκη» Σινουάρ για το μέλλον των Ισραηλινών ομήρων


Πρόκειται για οδηγίες του Σινουάρ προς τους μαχητές της Χαμάς σχετικά με τους Ισραηλινούς ομήρους  που κρατούνται στη Γάζα

Τρία χειρόγραφα έγγραφα που αποτελεούν τη «διαθήκη» του ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, αποκαλύπτει η παλαιστινιακή εφημερίδα Al-Quds.

Πρόκειται για οδηγίες του Σινουάρ προς τους μαχητές της Χαμάς σχετικά με τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Γάζα. Στο πρώτο έγγραφο, ο ηγέτης της Χαμάς τόνισε τη σημασία των Ισραηλινών απαχθέντων και τον τρόπο κράτησής τους. Η αναφορά ότι είναι όντως το χειρόγραφο του Σινουάρ δεν έχει καμία επιβεβαίωση από το Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων, ο αρχιτέκτονας της 7ης Οκτωβρίου ζητούσε τους τρομοκράτες της Χαμάς: «να φροντίσουμε τις ζωές των εχθρικών αιχμαλώτων και να τους εξασφαλίσουμε, αφού αποτελούν διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μας».

Υποστήριξε ότι «το καθήκον της απελευθέρωσης των αιχμαλώτων μας εκπληρώνεται μόνο με τη φύλαξη των αιχμαλώτων του εχθρού και η ανταμοιβή για την απελευθέρωση των κρατουμένων καταγράφεται υπέρ των Μουτζαχεντίν».

Ο Σινουάρ αναφέρεται στους μαχητές της Χαμάς που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ και στο γεγονός ότι οι Ισραηλινοί απαχθέντες αποτελούν σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί για αυτόν και ως εκ τούτου πρέπει να προστατεύονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δεύτερο έγγραφο περιελάμβανε στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των Ισραηλινών απαχθέντων που κρατά η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για ηλικίες και αν είναι στρατιώτες, πολίτες, νέοι ή ηλικιωμένοι.

Το ίδιο το έγγραφο είναι λογοκριμένο και τα ονόματα των απαχθέντων που αναφέρονται σε αυτό δεν έχουν αποκαλυφθεί. Προφανώς υπάρχουν 72 Ισραηλινοί όμηροι, μερικοί από τους οποίους αφέθηκαν ελεύθεροι με τις πρώτες συμφωνίες.

Το τρίτο έγγραφο περιελάμβανε μια λίστα με τα ονόματα των απαχθέντων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ενήλικες, που αφέθηκαν ελεύθεροι στην αρχή του πολέμου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ