Novartis: Άρση της προστασίας των μαρτύρων – Τι ακολουθεί για Σαράφη και Κελέση


Η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας για την άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, γνωστών ως «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει την πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Οι δύο μάρτυρες, ταυτοποιημένοι πλέον ως Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη, δεν βρίσκονται πλέον υπό το προστατευτικό καθεστώς της Δικαιοσύνης, ενώ ανακαλείται και η πράξη χαρακτηρισμού τους ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Novartis: Η άρση της προστασίας των μαρτύρων

Η άρση του καθεστώτος προστασίας για τους μάρτυρες οδηγεί σε αναστολή της νομικής τους ασυλίας, επιτρέποντας πλέον σε όσους θίχτηκαν από τις καταθέσεις τους να προβούν σε νομικές ενέργειες εναντίον τους. Μεταξύ των ατόμων που είχαν κατηγορηθεί στη βάση των καταθέσεών τους βρίσκονται πολιτικοί, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Αυτοί και άλλα πολιτικά πρόσωπα τώρα έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν αγωγές ή μηνύσεις κατά των μαρτύρων.



Έρχεται η ώρα της αλήθειας

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «έρχεται η ώρα της αλήθειας», αναφερόμενος στην αποκάλυψη των λόγων πίσω από την εμπλοκή των πολιτικών στην υπόθεση και στους πρωταγωνιστές που οδήγησαν στη σκευωρία, όπως χαρακτηρίζεται από τον ίδιο. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως η αφαίρεση της προστασίας είναι ημέρα δικαίωσης για τους πολιτικούς που κατηγορήθηκαν και τόνισε πως πρέπει να αποκαλυφθεί ποιοι υποκίνησαν τις κατηγορίες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του σημείωσε ότι η επιλογή του να εμπιστευτεί τη Δικαιοσύνη αποδεικνύεται σωστή, καθώς η αλήθεια πλησιάζει.

Ο δρόμος για τις νομικές ενέργειες

Η Οικονομική Εισαγγελία αποφάσισε την άρση των προστατευτικών μέτρων βάσει των νέων εξελίξεων στην υπόθεση, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόδοση ευθυνών. Σύμφωνα με το δικαστικό σύστημα, το πρόγραμμα προστασίας των μαρτύρων μπορεί να αρθεί όταν οι συνθήκες που οδήγησαν στην προστασία τους πάψουν να ισχύουν. Τώρα, τα θιγόμενα πολιτικά πρόσωπα μπορούν να κινηθούν νομικά κατά των μαρτύρων, θέτοντας νέες βάσεις στην υπόθεση που απασχόλησε έντονα την ελληνική πολιτική και δικαστική σκηνή.



Η υπόθεση Novartis συνεχίζει να αποτελεί σημείο έντονων αντιπαραθέσεων, και οι εξελίξεις με την άρση της προστασίας των μαρτύρων ανοίγουν νέα κεφάλαια τόσο για τους εμπλεκόμενους όσο και για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ