Χονγκ Κονγκ: Βρέθηκαν απολιθώματα δεινοσαύρων 145 εκατομμυρίων χρόνων


Το σπάνιο εύρημα του Πανεπιστημίου 

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακάλυψαν για πρώτη φορά απολιθώματα δεινοσαύρων σε ένα απομακρυσμένο και ακατοίκητο νησί.

Τα συγκεκριμένα απολιθώματα αποτελούν μέρος ενός μεγάλου δεινοσαύρου περίπου πριν από 145 έως και 66 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης. Ωστόσο, θα χρειαστούν παραπάνω μελέτες για να επιβεβαιωθεί το είδος του δεινοσαύρου.

Όπως αναφέρει το Guardian, ο εν λόγω βράχος ανακαλύφθηκε στο Port Island στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Unesco στα βορειοανατολικά νερά της πόλης και τα απολιθώματα πρόκειται να εκτεθούν την Παρασκευή (25/10) σε μια από τις εμπορικές συνοικίες του Χονγκ Κονγκ. Η γραμματέας ανάπτυξης, Bernadette Linn Hon-ho, δήλωσε: «Η ανακάλυψη είναι μεγάλης σημασίας και παρέχει νέα στοιχεία για το Χονγκ Κονγκ».

Οι ειδικοί εικάζουν πως το σώμα του δεινοσαύρου θάφτηκε από άμμο και χαλίκι και επανήλθε στην επιφάνεια ύστερα από μεγάλη πλημμύρα και έπειτα θάφτηκε ξανά στην τοποθεσία ανακάλυψης, ανέφερε η δήλωση.

Η ανακάλυψη ήρθε αφότου το τμήμα διατήρησης τον Μάρτιο ειδοποίησε το Γραφείο Αρχαιοτήτων και Μνημείων για κάποιο ιζηματογενές πέτρωμα που περιείχε ουσίες που πιθανολογούνται ότι είναι απολιθώματα σπονδυλωτών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ