Νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον «ψευτομουφτή» Ξάνθης


Υποστήριξε ακόμη ότι το ελληνικό κράτος αρνείται την «τουρκικότητα» όσων ζουν στη Δυτική Θράκη

Μετά την πρόσφατη συντονισμένη προσπάθεια, να χαρακτηρισθεί ως «πρόκληση» η επίσκεψη του νόμιμου μουφτή στο τζαμί της Ξάνθης, από τις οργανώσεις που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, ο…πολιορκητικός κριός της Τουρκίας στην περιοχή ξαναχτύπησε.

Ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα μιλώντας σε συνέδριο εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά προκλητικός.

Το συνέδριο είχε θέμα «Το να είσαι Μουσουλμάνος Τούρκος στη Δυτική Θράκη» και έλαβε χώρα στη Θεολογική Σχολή της Κοινότητας Νέων Ρωμυλίας του τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης. Με περισσή δόση εριστικότητας ο Τράμπα είπε; «Ο πολιτισμός είναι το παν για μια κοινωνία. Η γλώσσα μας δημιουργεί τον πολιτισμό μας. Ο μεγαλύτερος αγώνας του ελληνικού κράτους είναι να καταστρέψει τη γλώσσα μας. Με άλλα λόγια, κάνει όλες τις κινήσεις και τα έργα με στόχο να καταστρέψουν τα τουρκικά και να τα κάνουν να ξεχαστούν».

Ο Τράμπα ισχυρίστηκε ότι οι δήθεν Τούρκοι που διανιούν στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν να ασκούν τη γλώσσα και τη θρησκεία τους ελεύθερα. Υποστήριξε ακόμη ότι το ελληνικό κράτος αρνείται την «τουρκικότητα» όσων ζουν στη Δυτική Θράκη. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά, τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχουν τουρκική καταγωγή και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, ξεχνούν τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους με τον καιρό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ