Σοφία Βούλτεψη: «Δεν βρίσκω κάποιο λόγο για όλα αυτά που λέει ο Αντωνής Σαμαράς»


Η Σοφία Βούλτεψη σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στη Ρόδο, τους εκατοντάδες μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης, ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος, ασφαλής

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη παρευρέθηκε και παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο».

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης αρχικά είπε: «Όπως ξέρετε, ο κύριος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός των Εξωτερικών, ενημέρωσε για τα εθνικά μας ζητήματα και για τα ελληνοτουρκικά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίστηκε απόλυτα, αν και εγώ θεωρώ ότι δεν χρειαζόταν καθόλου να ξεκαθαρίσει κανείς τίποτα, δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρξουν τέτοια ζητήματα, Είναι ξεκάθαρο, το επαναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Μαρινάκης, ότι ζητήματα κυριαρχίας δεν μπαίνουν ποτέ στον διάλογο με την Τουρκία».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι είναι λογικό πια, γιατί είμαστε σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από πολέμους. Οι πόλεμοι γίνονται στη γειτονιά μας, οι κίνδυνοι είναι τρομεροί. Δηλαδή, από πάνω γίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και γίνονται μάχες γύρω από πυρηνικά εργοστάσια και κάτω, βλέπουμε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να επεκτείνεται και να πηγαίνει ξανά στο Λίβανο, ο οποίος έχω την αίσθηση ότι βρίσκεται προ ενός ακόμη εμφυλίου πολέμου και εμείς τώρα συζητάμε για τον πατριωτισμό. Δηλαδή πότε αμφισβητήθηκε ο πατριωτισμός; (…) Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή, ποιος Έλληνας πρωθυπουργός θα έθετε ζητήματα, πολύ περισσότερο ένας πρωθυπουργός προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, ζητήματα κυριαρχίας και θέματα συζήτησης όσον αφορά σε αυτά τα οποία κατά διαστήματα λένε οι Τούρκοι. Ποιος θα το έκανε αυτό ως Έλληνας; Ποιος θα το έκανε αυτό, όταν ξέρετε ότι παραδοσιακά για τα θέματα της πατρίδας δεν δίστασε η δική μας παράταξη να πάρει αυστηρές, σκληρές θέσεις. Πραγματικά δεν βλέπω λόγο».

Η ίδια έχοντας συνεργαστεί στενά στο παρελθόν με τον Αντώνη Σαμαρά, πώς ερμηνεύει τη στάση του, είπε «δεν το ερμηνεύω. Νομίζω ότι το ένα πράγμα φέρνει το άλλο και σίγουρα δεν υπάρχει πραγματικός λόγος. Δεν υπάρχει αυτός ο λόγος. Έχουμε σοβαρά ζητήματα με τους γείτονές μας από όλες τις πλευρές ιστορικά. Με κάποιους από αυτούς τις ιστορικές διαφορές μας τις λύσαμε, αυτές που μας οδήγησαν και σε πολέμους. Με κάποιους δεν το λύσαμε».

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στη Ρόδο, τους εκατοντάδες μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης, η κ. Βούλτεψη, ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος, ασφαλής για το πρώτο 48ωρο, προκειμένου «να μην δημιουργείται όχληση και αυτή η κακή εικόνα» αλλά και για να μπορεί το Λιμενικό, άμεσα να κάνει με ηρεμία τις ανακρίσεις.

«Αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να το αποφασίσουν οι τοπικές αρχές. Δεν είναι δικό μας. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας χώρος, ένα παλιό σχολείο ή όπως είναι στην Πύλο οι παλιές αποθήκες», τόνισε η κ. Βούλτεψη, ενώ ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως δεν πρόκειται να γίνει δομή στη Ρόδο ή στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά τέλος, στις καταγγελίες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για αντιθεσμικές συνεννοήσεις της υφυπουργού με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας-Πακιστάν, η κ. Βούλτεψη ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απαντά στον ίδιο αλλά στην εκπομπή, επισήμανε τα εξής. «Το υπουργείο λέγεται Μετανάστευσης και από την κατασκευή του, δηλαδή από το Προεδρικό Διάταγμα, προβλέπει ενημέρωση και πραγματοποίηση διαλόγου με συλλόγους και κοινότητες, δεν λέει καταρχήν τι εκπροσωπεί ο καθένας, μεταναστών για την προώθηση δράσεων και μέτρων για τη συμμετοχή τους στα κοινά και σε συλλογικές δράσεις. Αυτό το λέει το Προεδρικό Διάταγμα. Εμείς όλους αυτούς τους ανθρώπους ασφαλώς και τους βλέπουμε.

Ασφαλώς και τους δεχόμαστε στο γραφείο, ασφαλώς και τηλεφωνιόμαστε μαζί τους. Ασφαλώς και κάνουμε συσκέψεις ευρείες με όλους αυτούς, γιατί αποστολή μας είναι να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, διότι στη χώρα υπάρχουν 800.000 με 900.000 νόμιμοι μετανάστες. Να πω, παρένθεση, αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε τους πρόσφυγες ούτε τους παράνομους. Εκπροσωπούν τους νόμιμους, αυτούς που νόμιμα διαβιούν στη χώρα. Αυτοί λοιπόν έρχονται με διάφορα αιτήματα και προβλήματα. Ένας νόμος δεν μπόρεσε να αποδώσει γιατί κάποια δικηγορικά γραφεία είχαν εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά.

Οικογενειακές επανενώσεις, το σημαντικότερο. Ανά πάσα στιγμή σηκώνουμε το τηλέφωνο ή αν δούμε ότι μας τηλεφωνούν επίμονα, επανερχόμαστε. Γιατί μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι θύματα trafficking. Το 99% της εργασιακής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην Ελλάδα, τα θύματα είναι μετανάστες και πρόσφυγες και πάρα πολλές φορές εμείς έχουμε ειδοποιήσει την αστυνομία με τη βοήθεια αυτών των ανθρώπων και έχουν απελευθερώσει, έγινε τώρα στις αρχές του μήνα στη Βοιωτία που βρήκαν και δύο ανήλικους που ήταν υπό συστηματική εργασιακή εκμετάλλευση και τους απελευθέρωσε η αστυνομία».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ