Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι παραγωγικές επενδύσεις προϋπόθεση για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου»


«Πάμε καλύτερα, η ανεργία μειώθηκε, οι ρυθμοί ανάπτυξης αυξήθηκαν και το ζητούμενο είναι αυτή η πορεία να συνεχιστεί»

«Πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον όλων, των νέων μας, των παιδιών μας, το πώς θα μείνουν στον τόπο τους και ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκοςμιλώντας στο OPEN και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά- και υπενθύμισε «τη χρεοκοπία του 2010, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία που ακολούθησαν και παραλίγο να τινάξουν τη χώρα στον αέρα».

«Πάμε καλύτερα, η ανεργία μειώθηκε, οι ρυθμοί ανάπτυξης αυξήθηκαν και το ζητούμενο είναι αυτή η πορεία να συνεχιστεί», σημείωσε και επισήμανε πως «η καλύτερη ασφάλεια για την πατρίδα μας είναι τα εργοστάσια, το να θέλουν οι νέοι μας να κάνουν στις παραμεθόριες περιοχές τις οικογένειές τους».

«Αυτή είναι η δική μας δουλειά και αυτό θέλουμε να πετύχουμε με το πρόγραμμα των 3 δισ. ευρώ, να στρέψουμε σε αυτές τις περιοχές περισσότερες επενδύσεις, να κάνουμε την Ελλάδα πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια αναζωογονητική δύναμη για την οικονομία και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί. Ο παραγωγικός μετασχηματισμός είναι εθνική υπόθεση για τη χώρα και πρέπει να συμμετέχουν όλοι, περιμένω από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αγκαλιάσουν αυτή την υπόθεση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ειδικά σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για ειδικά σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης σε κάθε περιφέρεια, όπως στην Καστοριά, ενίσχυση ανταγωνιστικών κλάδων όπως η φαρμακοβιομηχανία και επενδύσεις σε παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας μας, όπως η ναυπηγοεπισκευή.

Για να γίνει το σχέδιο πράξη, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι θα κατευθυνθούν ενισχύσεις 300 εκατ. ευρώ αποκλειστικά και μόνο στις παραμεθόριες περιοχές και τη Θεσσαλία. Και ακόμη 300 εκατ. φοροαπαλλαγές για μεγάλες επενδύσεις που μπορεί να εγκατασταθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Ακόμη 900 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στον τουρισμό και την αγροδιατροφή, “καθεστώτα” που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου του 2022.

Αναφερόμενος στη διαφορά εισαγωγών – εξαγωγών σημείωσε πως «μειώνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, θα μειωθούν οι φόροι και μειώνοντας τους φόρους θα αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών».

«Θα αυξηθούν και οι δυνατότητες της κυβέρνησης να ενισχύσει όσους έχουν ανάγκη, να στηρίξει την παιδεία και την υγεία, αλλά και επενδυτικές δραστηριότητες», εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ