Το Ηράκλειο βρίσκεται σε «πράσινη» ρότα: Θα φυτευθούν πάνω από 126 δένδρα και 5.000 φυτά


Νέα πνοή στην πόλη του Ηρακλείου, με περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Με 126 δένδρα ύψους 2,20 – 3 μέτρων και περισσότερα από 5.500 φυτά αναμένεται να δοθεί νέα πνοή στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης.

Πρόκειται για δένδρα (βραχυχίτωνες, γιακαράντες, κουτσουπιές, μελιές, μπαουχίνιες, νερατζιές, πικροδάφνες, σοφόρες, σχίνους, φίκους και χαρουπιές) τα οποία θα φυτευθούν και σε σημεία από όπου αφαιρέθηκαν δένδρα & είχαν καταστεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, τόσο για αντικατάσταση των δένδρων που απομακρύνθηκαν όσο και για την αύξηση του αποθέματος πρασίνου του Δήμου μας. Με τις νέες φυτεύσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μόλις οι θερμοκρασίες το επιτρέψουν, ενισχύουμε το φυτικό κεφάλαιο της πόλης, κάνουμε το Ηράκλειο πιο πράσινο, όμορφο και φιλικό, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου μας», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Γιαλιτάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ακόμη ενέργεια η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα ενίσχυσης του «πρασίνου» στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ