Ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο: Συνεχίζονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί [εικόνες]


Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα κύματα βομβαρδισμών στα νότια προάστια της Βηρυτού, που αποτελούν προπύργιο της Χεζμπολάχ, με τις επιθέσεις να εντείνονται. Τουλάχιστον έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, ενώ στόχος αποτέλεσε και το γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μαγιαντίν στη νότια Βηρυτό. Οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται καθώς η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.

Η συριακή πλευρά επίσης δέχθηκε επίθεση, με ισραηλινά αεροσκάφη να πλήττουν πολυκατοικίες στη Δαμασκό και τη Χομς, προκαλώντας απώλειες. Στην παραθαλάσσια πόλη της Τύρου, οι επιθέσεις είχαν καταστροφικές συνέπειες, με πολλούς κατοίκους να εγκαταλείπουν την πόλη υπό το βάρος των επιθέσεων.

Ο ισραηλινός στρατός, επιβεβαιώνοντας τις επιθέσεις, αναφέρει ότι στόχευσε υποδομές χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών ιδρυμάτων στη Βηρυτό. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για νέες εκκενώσεις περιοχών, ιδιαίτερα στα νότια της χώρας.

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, με τα διεθνή μέσα να μεταδίδουν ότι οι αμερικανικές πιέσεις για τερματισμό της σύρραξης στη Γάζα αυξάνονται, καθώς το Ισραήλ φέρεται να έχει πετύχει μεγάλο μέρος των στρατηγικών του στόχων στην περιοχή.

Πιέσεις Μπλίνκεν για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν έκρινε ότι έχει έρθει η «στιγμή» να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023.

Για τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, το Ισραήλ έχει πετύχει «τους περισσότερους από τους στρατηγικούς στόχους του» στον παλαιστινιακό θύλακο, ιδίως να «εγγυηθεί πως δεν υπάρξει ποτέ ξανά 7η Οκτωβρίου».

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ