Κασιμάτη: «Ο Σαμαράς καλά έκανε και απάντησε στην αλαζονεία του Μητσοτάκη»


Έντονη αντιπαράθεση «πυροδοτήθηκε» εχθές (24/10) ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την αιτιολόγηση που έδωσε ο πρώτος στην απόφαση να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, τη στιγμή που ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ανέβηκε στο βήμα, κατά τη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον απολογισμό της εφετινής αντιπυρικής περιόδου και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη δευτερολογία του και αφού προηγουμένως η κίνηση είχε σχολιασθεί, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «απόρησαν κάποιοι, γιατί δεν παρακολούθησα την ομιλία του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Δεν αναγνωρίζω ως αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος με ψήφους 13–0 από το Ειδικό Δικαστήριο» και με το «βλέμμα» στον Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ότι «δεν θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ. Αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός σεβασμός. Προστατεύω το Πολίτευμα με αυτήν τη στάση μου».

Η αναφορά του Πρωθυπουργού περί «χαριεντίσματος» αφορούσε τη συνάντηση των Νίκου Παππά – Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ και τη σύντομη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, ύστερα από χειραψία.

Η βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, τόνισε ότι «ο κ. Σαμαράς καλά έκανε και απάντησε στην αλαζονεία του Κυριάκου Μητσοτάκη», συμπληρώνοντας ότι «τα πραγματικά “χαριεντίσματα” γίνονται με την Τουρκία, τα τελευταία χρόνια», σε σημερινή (24/10) συνέντευξη στο OPEN.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά, εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επανεκλεγεί εάν καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη και στο ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ, έκανε αναφορά και στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας έκανε μία πολύ καλή εκδήλωση για την οικονομία. Η πρόσθεση δεν είναι χρήσιμη στην πολιτική και νομίζω ότι συμφωνούμε πλέον σε αυτό», σχολίασε.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ