Συγκρούστηκαν σχολικά λεωφορεία, επειδή οδηγούσε 7χρονη μαθήτρια – «Έβαλαν το παιδί μου στο τιμόνι»


Το σχολείο προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό

Δύο σχολικά λεωφορεία συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο Μιζούρι των ΗΠΑ, επειδή στο τιμόνι του ενός έκατσε μια 7χρονη μαθήτρια, που μπέρδεψε τα κουμπιά που έπρεπε να πατήσει. Μάλιστα, η μαθήτρια δεν βρέθηκε τυχαία στο τιμόνι καθώς την έβαλε στο σημείο ένας οδηγός.

Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια μαθήματος στο σχολείο Three Trails Elementary, όταν οι δάσκαλοι έκαναν άσκηση ασφαλείας για την περίπτωση που συμβεί ατύχημα στο λεωφορείο.

Τότε, ο οδηγός έβαλε την ένα 7χρονο κορίτσι να κάτσει στη θέση του για να της δείξει πώς να ανοίξει τις πόρτες σε περίπτωση που γίνει ατύχημα και δεν είναι κάποιος ενήλικος μπροστά. Το παιδί λοιπόν, αντί για το κουμπί που ανοίγει τις θύρες, έβαλε όπισθεν και το λεωφορείο έπεσε πάνω σε ένα άλλο σχολικό που εκείνη την ώρα ήταν πίσω και γεμάτο μαθητές. Στη συνέχεια, έβαλε γκάζι τρομαγμένη και μόνο τότε επενέβη ο οδηγός για να αναλάβει τον έλεγχο.

Τα δύο σχολικά λεωφορεία την ώρα του συμβάντος ήταν γεμάτα μικρούς μαθητές, ωστόσο κανείς δεν χτύπησε. Το σχολείο, όμως, προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό και δεν ενημέρωσε σωστά τους γονείς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.

«Μας είπαν ότι έγινε ένα μικρό ατύχημα, αλλά όχι κάτι σοβαρό, απλώς μας πήραν για ενημέρωση» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της 7χρονης.

Η μητέρα της ανήλικης πρόσθεσε στη συνέχεια ότι το παιδί δεν μιλούσε από τη στιγμή που το παρέλαβε από το σχολείο και έμαθε την αλήθεια από την αδερφή της, που ήταν μπροστά στο περιστατικό. «Η άλλη μου κόρη αποκάλυψε τι έγινε, αναφέροντας ότι η Alannah είχε μια περιπέτεια… Έγινα έξαλλη και τρόμαξα. Έβαλαν το παιδί μου στο τιμόνι και δεν μας είπαν τίποτα» υποστήριξε η γυναίκα.

Έκτοτε, σκέφτεται μαζί με άλλους γονείς να κινηθεί νομικά κατά του σχολείου, καθώς και άλλοι γονείς ακόμη δεν έχουν μάθει τι ακριβώς έγινε, ενώ ορισμένοι ενημερώθηκαν από τα δελτία ειδήσεων. Επίσης, σκέφτονται να κατηγορήσουν και τον οδηγό, καθώς μαρτυρίες αναφέρουν πως ήταν ατάραχος και συμπεριφέρθηκε σαν να μην είχε γίνει ατύχημα, ενώ δεν έδειξε ιδιαίτερη επίβλεψη στα παιδιά, πόσω μάλλον όταν έβαλε στο τιμόνι την 7χρονη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ