Αποκάλυψη: Δολοφόνος ομολόγησε ότι είναι ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» λίγο πριν το θάνατο του


«Είμαι ο Τζακ» φέρεται να είπε λίγο πριν του επιβληθεί η θανατική ποινή

Ένας διεστραμμένος κατά συρροή δολοφόνος φαίνεται ότι «ομολόγησε» ότι είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης τα δευτερόλεπτα πριν από τον θάνατό του από απαγχονισμό.

Στις σύντομες στιγμές μεταξύ του δεσίματος της θηλιάς γύρω από το λαιμό του και του τραβήγματος του μοχλού, υποστηρίζεται ότι ο Dr. Thomas Neill Cream ομολόγησε το 1892 – μόλις τέσσερα χρόνια μετά το τέλος της περιόδου δολοφονιών του Αντεροβγάλτη.

Γνωστός ως ο δηλητηριαστής του Λάμπεθ, μετά τη δολοφονία τεσσάρων ιερόδουλων με στρυχνίνη, φέρεται να είπε στον δήμιο της φυλακής Newgate: «Είμαι ο Τζακ».

Του επιβλήθηκε η θανατική ποινή αφού καταδικάστηκε για τις δολοφονίες που περιελάμβαναν τη στρυχνίνη.

Λέγεται ότι ήταν τα τελευταία θύματα μιας 10ετούς εκστρατείας δολοφονιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, στην οποία πιθανότατα συμμετείχε και η σύζυγός του.

Εν τω μεταξύ, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έσφαξε και δολοφόνησε τουλάχιστον πέντε γυναίκες στην περιοχή Whitechapel του ανατολικού Λονδίνου μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1888.

Σε τρία θύματα είχαν αφαιρεθεί τα εσωτερικά όργανα τους, γεγονός που οδήγησε στη θεωρία ότι ο δολοφόνος είχε κάποιες ανατομικές ή χειρουργικές ικανότητες.

Η αστυνομία διερεύνησε τις βάναυσες δολοφονίες 11 γυναικών, κυρίως ιερόδουλων, από τον Απρίλιο του 1888 έως τον Φεβρουάριο του 1891, γνωστές ως δολοφονίες του Whitechapel.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η τρίτη έως η έβδομη από αυτές, γνωστές ως οι Κανονικές Δολοφονίες, πραγματοποιήθηκαν σίγουρα από τον Αντεροβγάλτη.

Οι Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes και Mary Jane Kelly δολοφονήθηκαν σε διάστημα εννέα εβδομάδων από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1888.

Σε όλες είχε κοπεί ο λαιμός και έφεραν μεταθανάτια τραύματα, μεταξύ άλλων στον κόλπο. Από τις άλλες τρεις, την Chapman, την Eddowes και την Kelly αφαιρέθηκαν μέρη του σώματος τους.

Ήταν ο Dr. Cream ο Αντεροβγάλτης;

Σίγουρα είχε τη δολοφονική πρόθεση αλλά δεν υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι είχε σκοτώσει με βίαο τρόπο (όπως ο Τζακ) τα θύματα του.

Παρά την υποτιθέμενη ομολογία του, φαίνεται να είναι αδύνατο να είναι ακριβής, καθώς βρισκόταν στη φυλακή το 1888 – τη χρονιά των δολοφονιών του Αντεροβγάλτη.

Αυτό δεν έχει σταματήσει τους συνωμοσιολόγους από το να ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε όντως να είναι αυτός.

Μια τρελή θεωρία υποστηρίζει ότι η ανεξέλεγκτη διαφθορά στις φυλακές του Σικάγο εκείνη την εποχή σήμαινε ότι θα μπορούσε να είχε αποφυλακιστεί νωρίτερα, ενώ μια άλλη πιο τρελή υποστηρίζει ότι είχε έναν σωσία που τον βοηθούσε να εκτελέσει τα εγκλήματά του όσο ήταν στη φυλακή.

Οι πιο λογικοί οπαδοί του Αντεροβγάλτη επισημαίνουν ότι είναι απίθανο να δηλητηρίαζε τα θύματα του, μετά να τα ακρωτηρίαζε άγρια και στη συνέχεια να επέστρεφε ξανά στη μέθοδο της δηλητηρίασης για τα τελευταία του θύματα.

Ο συγγραφέας Ντιν Τζομπ, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για τους φόνους του Cream, δεν πείθεται από την ομολογία.

Την εποχή της κυκλοφορίας του βιβλίου το 2021, δήλωσε: «Η διαφορά μεταξύ του Cream και του Jack είναι ότι ο Dr. Cream δεν χρειαζόταν να κυνηγήσει τα θύματά του. Οι ευάλωτες γυναίκες που αναζητούσαν χάπια ή έκτρωση έρχονταν απευθείας σε αυτόν».

Με πληροφορίες από express


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ