Τουρκία: Καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση ΝΑΤΟ και Πούτιν


Τι αναφέρουν ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Μαρκ Ρούτε για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία 

Την συμπαράστασή τους για την βομβιστική επίθεση που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10) στις εγκαταστάσεις της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, εξέφρασε τόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, όσο και το ΝΑΤΟ.

Έξι νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν στα περίχωρα της ‘Αγκυρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην Τουρκία. Καταδικάζουμε έντονα την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο TAI», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ενώ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν για την βομβιστική στην τουρκική εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας είχε, σύμφωνα με ανάρτηση του στο «Χ», ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε καταδικάζοντας το περιστατικό.

Μάλιστα, νεκροί είναι και οι δύο από τους τρεις δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι 2 από τους 3 δράστες εξουδετερώθηκαν στην επίθεση.

Ακόμη, το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ