Τουρκία : Βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της αεροδιαστημικής βιομηχανίας


Τουρκία: Η έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της Turkish Aircraft Industries Corporation (TUSAŞ) – Υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο πριν την αλλαγή βάρδιας στις 15.30. Πρώτα σημειώθηκε μια έκρηξη κοντά στην πόρτα, η οποία χρησιμοποιούνταν εκτενώς από πολλά μέλη του προσωπικού ως είσοδο, και στη συνέχεια οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τα μέσα με όπλα

Αναφέρθηκε ότι το προσωπικό οδηγήθηκε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας. Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν 14 τραυματίες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya ανέφερε: Δυστυχώς, έχουμε μάρτυρες και τραυματίες μετά την επίθεση

Συγκεριμένα ανέφερε:

«Υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) στην Άγκυρα Kahramankazan. Δυστυχώς, υπάρχουν μάρτυρες και τραυματίες μετά την επίθεση. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που θα γίνουν από επίσημες πηγές.»

Η Turkish Aerospace Industries Inc. είναι το τεχνολογικό κέντρο στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της ολοκλήρωσης, της ανανέωσης και των υπηρεσιών μετά την πώληση εναέριων πλατφορμών στην Τουρκία. Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380, και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M.

Η Ανώνυμη Εταιρεία Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) ιδρύθηκε στις 28 Ιουνίου 1973. Iδρύθηκε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας , στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης της Τουρκίας από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία.

Ο σκοπός της ίδρυσης ορίζεται στο νόμο ως εξής: «Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μια βιομηχανία αεροσκαφών που θα αυξήσει το τεχνολογικό επίπεδο της Τουρκίας, θα συμβάλει στο εθνικό προϊόν, θα μετριάσει την εξάρτηση από ξένες οικονομίες, θα ανταγωνιστεί την ξένη αγορά και θα επικεντρωθεί στην εθνική ασφάλεια και ανάγκες των πολιτών».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ