Λάρισα: Φεστιβάλ κινηματογράφου με ταινίες Τεχνητής Νοημοσύνης


Το Larissa Lumina AI Short Film Festival πραγματοποιείται στις 14 και 15 Νοεμβρίου

Ετοιμαστείτε να ζήσετε το μέλλον της δημιουργίας ταινιών στο “Larissa Lumina AI Short Film Festival”, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου στον χώρο καινοτομίας JOIST στην Λάρισα.

Το πρωτοποριακό αυτό φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια εντυπωσιακή σειρά καινοτόμων ταινιών μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αναδεικνύοντας τη διασταύρωση τεχνολογίας και δημιουργικότητας. Εκατοντάδες οι συμμετοχές και πάνω από 30 οι χώρες που συμμετέχουν χωρίς ακόμη να έχουν κλείσει οι συμμετοχές. (25/10 deadline).

Σε διάστημα δύο ημερών, οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες μικρού μήκους που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη αποκλειστικά, από ταλαντούχους κινηματογραφιστές. Κάθε προβολή θα εμβαθύνει στις μοναδικές δυνατότητες αφήγησης της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας στο κοινό μια ματιά στο μέλλον της εικαστικής τέχνης. Το κοινό θα μεταφερθεί σε νέους κόσμους, εξάπτοντας τη φαντασία και εμπνέοντας συζητήσεις για το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής στην ψηφιακή εποχή. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής έχουν αρχίσει ήδη να βαθμολογούν και το έργο τους προβλέπεται δύσκολο καθώς το επίπεδο είναι εξαιρετικά υψηλό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το Larissa Lumina Festival, μια γιορτή της δημιουργικότητας που αναδύεται όταν η ανθρώπινη φαντασία συναντά την τεχνολογία αιχμής», δήλωσε ο Παναγιώτης Καραχάλιος, Διευθυντής του Φεστιβάλ. «Αυτές οι ταινίες εμπνέουν συζητήσεις για τον εξελισσόμενο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στις τέχνες».

Για περισσότερες πληροφορίες, για τις κατηγορίες του διαγωνιστικού αλλά και την κριτική επιτροπή επισκεφθείτε τον ιστότοπο του φεστιβάλ larissalumina.gr

Η διοργάνωση του διήμερου φεστιβάλ γίνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ