Παγκόσμια ανησυχία: Επιβεβαιώνουν Αμερικανοί για τους Βορειοκορεάτες κομάντος στο ουκρανικό μέτωπο


Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει στείλει στρατιωτικό προσωπικό στη Ρωσία για να υποστηρίξει τις πολεμικές επιχειρήσεις της κατά της Ουκρανίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, και θεωρείται σημαντική κλιμάκωση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας. Η Νότια Κορέα, μέσω της υπηρεσίας πληροφοριών της, επιβεβαίωσε ότι περίπου 1.500 Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στη Ρωσία, εξοπλισμένοι με ρωσικό εξοπλισμό και έτοιμοι να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η ανάπτυξη αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Πιονγιάνγκ. Πέρα από την αποστολή στρατιωτών, η Βόρεια Κορέα έχει αποστείλει και μεγάλα φορτία οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και βαλλιστικών πυραύλων, σε αντάλλαγμα για τεχνολογία πυραυλικών συστημάτων. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της εκφράζουν έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις αυτές, καθώς φαίνεται ότι η Ρωσία καταφεύγει σε συνεργασίες με χώρες όπως η Βόρεια Κορέα λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στο μέτωπο της Ουκρανίας​.

Η αποστολή στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα, εάν επιβεβαιωθεί πλήρως, θα σηματοδοτήσει μια επικίνδυνη εξέλιξη και θα αυξήσει τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ