Βραζιλία: Έπιασε τον δολοφόνο του πατέρα της μετά από 25 χρόνια


Βραζιλία: Μια Βραζιλιάνα, της οποίας ο πατέρας δολοφονήθηκε βάναυσα σε ένα μπαρ το 1999, ορκίστηκε να αφιερώσει τη ζωή της στη σύλληψή του και το έκανε.

Στην αρχή έγινε δικηγόρος, αλλά μετά εντάχθηκε στους κόλπους της αστυνομίας ώστε να βρει τον δολοφόνο του πατέρα της, σε μία αναζήτηση διάρκειας 25 ετών.

Ο Ζιβάλντο Χισέ Βινσέντε ντε Ντίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο ου 1999 μετά από έντονο καυγά σε μια παμπ στην Μποα Βίστα της Βραζιλίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μάλωνε με έναν τύπο ονόματι Ραϊμούντο Άλβες Γκόμεζ για ένα χρέος 150 ρεάλ Βραζιλίας (την εποχή εκείνη περίπου 29 δολάρια) που φέρεται να χρωστούσε ο Ζιβάλντο στον Γκόμες. Κάποια στιγμή, ο Γκόμες έφυγε από τη σκηνή για λίγα λεπτά, στη συνέχεια επέστρεψε με όπλο και πυροβόλησε τον Ζιβάλντο πέντε φορές στο κεφάλι από κοντινή απόσταση.

Ο Γκόμες τράπηκε σε φυγή από το σημείο και παρόλο που είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του, δεν συνελήφθη ποτέ.

Η Τζσλίν Σίλβα ντε Ντίος ήταν 9 ετών όταν σκοτώθηκε ο πατέρας της. Στα 18 της πέρασε τη νομική και έγινε δικηγόρος, πριν τα εγκαταλείψει για καριέρα στην Αστυνομία, το 2022. Αυτό της έδωσε την ευκαιρία να κυνηγήσει τον Άλβες Γκόμες.

Ο Γκόμεζ είχε καταδικαστεί ερήμην σε 12 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία του Ζιβάλντο, αλλά επειδή δεν συνελήφθη ποτέ, η ποινή δεν εκτελέστηκε. Το τελευταίο ένταλμα σύλληψης του Γκόμες εκδόθηκε το 2019, επομένως η παραγραφή λήγει το 2031, πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα πιάσει η Τζασλίν τον Γκόμες, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να περάσει πίσω από τα κάγκελα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, η Τζασλίν, η οποία μόλις πριν από δύο μήνες ξεκίνησε την καριέρα της ως αστυνομικός, εκπλήρωσε το όνειρό της και έφερε τον δολοφόνο του πατέρα της ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτή και η ομάδα της τον βρήκαν να κρύβεται σε μια φάρμα, και τον συνέλαβαν και στάλθηκε να εκτίσει τα 12 χρόνια φυλάκισης για το φόνο που διέπραξε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ