Αυξάνονται οι κλοπές ελαιόκαρπου σε όλη την Ελλάδα: «Κοιμάμαι μέσα στο ελαιοτριβείο», λέει παραγωγός


Τα δέντρα των ελαιοπαραγωγών ήταν… τιναγμένα και οι δράστες είχαν αφήσει καρπό και σε τσουβάλι.

Μπροστά σε εικόνες ντροπής βρέθηκαν παραγωγοί πλησιάζοντας τα κτήματα τους με τις κλοπές του ελαιόκαρπου να δίνουν και να παίρνουν από τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πολύ συχνό περιστατικό στην Τριφυλία με τους δράστες να κάνουν… αθόρυβα τη δουλειά τους τινάζοντας ελιές χωρίς μηχανήματα, και, μαζεύοντάς τες ακόμη και με τα χέρια για να μην γίνονται αντιληπτοί και να διαφεύγουν γρήγορα.

Τα δέντρα των ελαιοπαραγωγών ήταν… τιναγμένα και οι δράστες είχαν αφήσει καρπό και σε τσουβάλι. Πλέον σε απόγνωση έχουν ξεκινήσει τις σκοπιές για να φυλάνε τις σοδειές τους σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εφημερίδα Καθημερινή.

«Κοιμάμαι μέσα στο ελαιοτριβείο»

Σε άλλες παραδοσιακά ελαιοπαραγωγικές περιοχές, τόσο παραγωγοί όσο και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων έχουν λάβει μέτρα ασφαλείας εδώ και χρόνια, πριν καν σημειωθούν οι μεγάλες περιπτώσεις κλοπών.

«Πάντα τηρούμε όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Εγώ κοιμάμαι μέσα στο ελαιοτριβείο. Δεν τους αφήνεις έτσι 200 τόνους λάδι», σημείωσε μιλώντας στην «Κ» ο Ηλίας Κωστόπουλος, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στη Μεσσηνία, παραδεχόμενος πως αυτό το κάνει χρόνια τώρα και όχι εξαιτίας της πρόσφατης κρίσης με την άνοδο της τιμής του ελαιόλαδου. Οπως ανέφερε, το ελαιοτριβείο εδώ και χρόνια διαθέτει κάμερες ασφαλείας και συναγερμούς ενώ ο ίδιος έχει στον εξωτερικό χώρο τουλάχιστον πέντε σκύλους για φύλαξη. Οπως διευκρίνισε, το λάδι είναι ασφαλισμένο αλλά πάντα προτεραιότητά του είναι να μη χαθεί το προϊόν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ