Σωτηρία της Tupperware με πώληση στους δανειστές – Ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός


Η Tupperware, γνωστή παγκοσμίως για τα πλαστικά δοχεία της, βρέθηκε κοντά σε ανοιχτή δημοπρασία των περιουσιακών της στοιχείων, όταν χθες συμφώνησε να πουλήσει την επιχείρησή της σε ομάδα δανειστών. Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία χρεοκοπίας από τον προηγούμενο μήνα, υπέγραψε συμφωνία αξίας 23,5 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και πάνω από 63 εκατ. δολαρίων σε διαγραφή χρέους. Η συμφωνία αυτή απέτρεψε τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό και δίνει στους δανειστές τον έλεγχο του εμπορικού σήματος και των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε βασικές αγορές.

Οι δανειστές και το νέο μοντέλο λειτουργίας της Tupperware

Η νέα συμφωνία πώλησης έρχεται μετά από έντονες διαπραγματεύσεις, καθώς οι δανειστές αντιτάχθηκαν αρχικά στα σχέδια δημοπρασίας της Tupperware. Τώρα θα ελέγχουν τις επιχειρήσεις της εταιρείας σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Ασία, ενώ η εταιρεία θα αποσυρθεί από λιγότερο κερδοφόρες αγορές.

Η μάχη στο δικαστήριο

Στην ακρόαση πτώχευσης που έγινε στο Ντέλαγουερ, οι δικηγόροι της Tupperware υπερασπίστηκαν τη θέση της εταιρείας, τονίζοντας ότι οι δανειστές, που είχαν αγοράσει το χρέος σε έκπτωση, δεν θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να καταπιέσουν τους υπόλοιπους πιστωτές. Τελικά, το δικαστήριο αποδέχτηκε τη νέα συμφωνία ως την καλύτερη λύση υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Αιτίες της πτώχευσης

Η Tupperware αντιμετώπισε χρόνια προβλήματα λόγω του παλαιού μοντέλου άμεσων πωλήσεων μέσω ανεξάρτητων αντιπροσώπων. Η εταιρεία δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην εποχή των διαδικτυακών αγορών και των λιανικών πωλήσεων, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν δραματικά τα τελευταία χρόνια. Παρά την προσωρινή ώθηση στις πωλήσεις κατά την πανδημία, το 2022 η εταιρεία ανακοίνωσε χρέη που έφτασαν τα 818 εκατ. δολάρια και τα έσοδα της συρρικνώθηκαν στα 1,3 δισ. δολάρια​

Η Tupperware πλέον ελπίζει να ανακάμψει μέσω της νέας της στρατηγικής, δίνοντας έμφαση σε πιο κερδοφόρες αγορές και επιχειρώντας να ανακτήσει τη θέση της στην αγορά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ