McDonald’s: Ένας νεκρός & δεκάδες άρρωστοι από το βακτήριο E.coli σε χάμπουργκερ


McDonald’s: Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται στις ΗΠΑ εξαιτίας μόλυνσης από το βακτήριο Escherichia coli που συνδέεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald’s.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), το βακτήριο έχει προκαλέσει έως τώρα 49 μολύνσεις σε 10 πολιτείες, με ιδιαίτερη επίπτωση στις πολιτείες Κολοράντο και Νεμπράσκα, όπου καταγράφηκε η πλειονότητα των κρουσμάτων.

Το «δηλητηριώδες» χάμπουργκερ Quarter Pounder

Η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που μολύνθηκαν δήλωσαν ότι είχαν καταναλώσει το χάμπουργκερ Quarter Pounder της McDonald’s πριν αρρωστήσουν. Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, το προϊόν πιθανότατα θα αποσυρθεί προσωρινά από συγκεκριμένες πολιτείες, ενώ τα CDC συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό της ακριβούς πηγής της μόλυνσης.

Οι υγειονομικές αρχές υποψιάζονται ότι το βακτήριο ενδέχεται να προέρχεται είτε από τον κιμά βοδινού είτε από τα κρεμμύδια που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο χάμπουργκερ. Ως προληπτικό μέτρο, και τα δύο συστατικά έχουν αποσυρθεί από τα καταστήματα της αλυσίδας στις πληγείσες περιοχές.

McDonald's: Ένας νεκρός & δεκάδες άρρωστοι από το βακτήριο E.coli σε χάμπουργκερ
McDonald’s: Ένας νεκρός & δεκάδες άρρωστοι από το βακτήριο E.coli σε χάμπουργκερ

Τι είναι το βακτήριο E.coli

Το βακτήριο E.coli (Εσερίχια Κόλι) μπορεί να προκαλέσει έντονα συμπτώματα όπως στομαχικές κράμπες, αιμορραγική διάρροια, εμετό και πυρετό. Αν και πολλοί αναρρώνουν χωρίς ιατρική παρέμβαση, σε σοβαρές περιπτώσεις, όπως αυτή του θανάτου στο Κολοράντο, μπορεί να προκύψουν επιπλοκές που οδηγούν σε νοσηλεία ή ακόμα και θάνατο. Μέχρι στιγμής, 10 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία λόγω επιπλοκών.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία και στις χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η μετοχή της McDonald’s σημείωσε πτώση άνω του 8% μετά την ανακοίνωση των CDC. Η αλυσίδα εστιατορίων δεν έχει ακόμη κάνει επίσημη δήλωση σχετικά με το συμβάν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ