Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο μιας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας


Η DEMO έχει αντιληφθεί ότι η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί μοναδικήευκαιρία για την Ελλάδα

Η DEMO πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα με «οδηγό» την τεχνητή νοημοσύνη

Αναβαθμισμένη θέση στον παγκόσμιο χάρτη με τις χώρες που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας διεκδικεί η Ελλάδα, χάρη σε επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως αυτή της DEMO. Το επενδυτικό πρόγραμμα της DEMO, το μεγαλύτερο που υλοποιείται στον κλάδο με ορίζοντα το 2027, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και υπερσύγχρονα συστήματα, που προσφέρουν πρωτοποριακές ερευνητικές και παραγωγικές δυνατότητες στην εταιρεία, αναβαθμίζοντας τον φαρμακευτικό κλάδο και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας διεθνώς.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδικασίας αυτής για την DEMO, με αιχμή του δόρατος την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ήδη, διανύουμε την εποχή της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η τεχνολογία που μαθαίνει από τις πληροφορίες που αντλεί, που προβλέπει και αυτό-βελτιώνεται. Επιδρά ριζικά και αναμορφώνει κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, από τον τρόπο που εργαζόμαστε, τον τρόπο που μαθαίνουμε, ακόμα και το πώς ζούμε. Μπροστά σε αυτήν τη ραγδαία αλλαγή, καμία χώρα, κλάδος ή εταιρεία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη.

Η DEMO έχει αντιληφθεί ότι η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, λόγω του συνδυασμού κόστους εργασίας, μορφωτικού επιπέδου ανθρωπίνου δυναμικού και γεωγραφικού σημείου – στην είσοδο της Ευρώπης. Γι’ αυτό επενδύει στην τεχνολογία και έχει διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη μετάβασης στην εποχή της Βιομηχανίας 4.0 μέσα από τα εξής βήματα:

  • Αναβάθμιση υποδομών.
  • Δημιουργία συστημάτων που ενοποιούν τις πληροφορίες από όλα τα στάδια λειτουργίας: Από τις πωλήσεις, τον προγραμματισμό παραγωγής, τις προμήθειες μέχρι τη διανομή. Στόχος είναι να υλοποιούνται οι διαδικασίες ταχύτερα και να υποστηρίζεται η λήψη αποφάσεων.
  • Αναβάθμιση των καθημερινών ψηφιακών εργαλείων, ώστε η DEMO να «ξεκλειδώσει» το δυναμικό της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας της.
demo2.jpg

Με δεδομένο ότι η DEMO τρέχει, ήδη, με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε μια πενταετία, οι απαιτήσεις θα αυξάνονται όσο προχωρά η υλοποίηση των πρωτοποριακών για τη χώρα δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει το επενδυτικό της πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της βιοτεχνολογίας, με εργαστήρια Έρευνας & Ανάπτυξης βιοτεχνολογικών προϊόντων, πρότυπη μονάδα παραγωγής μονοκλωνικών αντισωμάτων, δημιουργία Βίο-Ακαδημίας. Επίσης, το Ερευνητικό Κέντρο για πρώτες ύλες και τελικά φάρμακα χημικής προέλευσης στη Θεσσαλονίκη, στεγάζει 13 ξεχωριστά εργαστήρια και 34 βοηθητικούς χώρους, με 403 εργαστηριακά όργανα και πολλά ειδικά συστήματα και κατασκευές. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι ότι στο Κέντρο υπάρχει Εργαστήριο Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) που επιτρέπει την αποτύπωση και ταυτοποίηση της δομής των οργανικών μορίων. Είναι το μοναδικό NMR σε μη ακαδημαϊκό χώρο στην Ελλάδα. Οι ερευνητικές δραστηριότητες έχουν ήδη ξεκινήσει και ο στόχος είναι η ανάπτυξη πέντε νέων Δραστικών Πρώτων Υλών και 21 τελικών προϊόντων κάθε χρόνο. Παράλληλα, η παραγωγική δυναμική της εταιρείας, με τις επεκτάσεις στο Κρυονέρι της Αττικής και τις νέες εγκαταστάσεις στην Τρίπολη, εκτοξεύεται.

demo3.jpg

Για να συντηρήσει μιας τέτοιας κλίμακας ανάπτυξη και να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο, η DEMO μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και της Τεχνητής Νοημοσύνης απλοποιεί τις εργασίες της, κερδίζει ευελιξία και ταχύτητα, διευκολύνει την πρόσβαση στην πληροφορία και τη λήψη αποφάσεων, αξιολογώντας πολλά διαφορετικά σενάρια για κάθε της ενέργεια. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προσδίδει αξιοπιστία στην DEMO, για να παίξει τον ρόλο εγγυητή επάρκειας σε φάρμακα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη συνολικά, καθώς και για να συμβάλει στην απεξάρτηση της παραγωγής φαρμάκου από τις αγορές της Ασίας. Τέλος, θωρακίζει το σύστημα υγείας και φαρμακευτικής φροντίδας, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των ασθενών σε κάθε αναγκαία θεραπεία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ