Μέση Ανατολή: Έρχεται νέα επιδρομή του Ισραήλ στον Λίβανο – Εντολή εκκένωσης στη Βηρυτό


Το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα τον Λίβανο

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με τον ισραηλινό στρατό να έχει το χέρι στη σκανδάλη, κάτι που σπέρνει τον τρόμο στους αμάχους πολίτες.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες προειδοποιήσεις εκκένωσης για τους κατοίκους των νότιων προαστίων της Βηρυτού ενόψει αναμενόμενης αεροπορικής επιδρομής.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) στα αραβικά, Avichay Adraee, ανάρτησε χάρτες που δείχνουν συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας και διατάζει τους κατοίκους να εκκενώσουν και να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα τον Λίβανο

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα, ένα στο νότιο και ένα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία βομβαρδίζεται ανελέητα από το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στην περιοχή Έρμελ (κοντά στα σύνορα με τη Συρία), ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 21 τραυματίστηκαν στη Ναμπατίγια (νότια).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ