Η αντλία «τρώει» το 50ευρω – Σύγκριση στις τιμές καυσίμων μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου


Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε σε πρατήρια καυσίμων σε Ελλάδα και Βέλγιο, καταγράφηκαν σημαντικές διαφορές στις τιμές καυσίμων, με τους Έλληνες οδηγούς να πληρώνουν αισθητά υψηλότερες τιμές για την αμόλυβδη βενζίνη σε σχέση με τους Βέλγους

Με αφορμή τη συνεχή αύξηση των τιμών στα καύσιμα στην Ευρώπη, πραγματοποίησε αυτοψία προκειμένου να εξετάσει τις διαφορές στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου.

Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε κεντρικό βενζινάδικο στην περιοχή των Βρυξελλών και της Αττικής. Οι διαφορές είναι αισθητές, και οι οδηγοί αντιμετωπίζουν διαφορετικά επίπεδα κόστους σε κάθε χώρα.

Ελλάδα (Αττική):
Σε πρατήριο καυσίμων στην Ελλάδα, οι καταναλωτές πληρώνουν:

  • 95άρα αμόλυβδη βενζίνη: 1,792 ευρώ/λίτρο
  • 100άρα αμόλυβδη βενζίνη: 2,057 ευρώ/λίτρο
  • Πετρέλαιο κίνησης (diesel): 1,516 ευρώ/λίτρο

Η τιμή της απλής βενζίνης φτάνει κοντά στα 1,80 ευρώ, ενώ για τους οδηγούς που επιλέγουν την premium 100άρα αμόλυβδη, το κόστος ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο. Το diesel διατηρείται λίγο κάτω από 1,52 ευρώ το λίτρο, με τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν συνεχείς ανατιμήσεις.

Βέλγιο (Βρυξέλλες):
Σε σύγκριση με την Ελλάδα, οι τιμές καυσίμων στο Βέλγιο είναι ελαφρώς πιο χαμηλές. Στην πρωτεύουσα Βρυξέλλες, παρατηρήθηκαν οι εξής τιμές:

  • Eurosuper (95άρα αμόλυβδη βενζίνη): 1,529 ευρώ/λίτρο
  • Πετρέλαιο κίνησης (diesel): 1,549 ευρώ/λίτρο

Οι Βέλγοι πληρώνουν σχεδόν 26 λεπτά λιγότερα για ένα λίτρο απλής βενζίνης και περίπου 3 λεπτά περισσότερα για το diesel σε σχέση με την Ελλάδα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ