Βερναρδάκης: Με απόφθεγμα Μακιαβέλι η σκληρή απάντηση στον Κασσελάκη


«Κάνω πάντα νόμιμα πράγματα και απολύτως συνειδητά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

Απάντηση στην ανακοίνωση της πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη έδωσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά τις βολές που δέχτηκε για την ψήφο του στην πρόταση μομφής του -πρώην- προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, πανεπιστημιακός, πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «είχα την εντύπωση ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με σοβαρά (κατά την αντίληψη του, πάντα) θέματα της χώρας, όπως π.χ. την αλλαγή του πολιτεύματος όπως ξεφούρνισε πρόσφατα! Με τεράστια έκπληξη, όμως, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ασχολήθηκε μαζί μου και κυρίως με την ιδιότητά μου ως μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την ένταση της πολιτικής μου συμμετοχής στα δημόσια πράγματα. Ας μην ανησυχεί. Κάνω πάντα νόμιμα πράγματα και απολύτως συνειδητά.

»Θα επαναλάβω, απλώς, τη ρήση του Μακιαβέλι από τον Ηγεμόνα (1513): “Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη διοικητικής ικανότητας: στην πρώτη ο άνθρωπος κατανοεί αφ’ εαυτού, στην δεύτερη κατανοεί όσα του εξηγούν άλλοι και στην τρίτη δεν κατανοεί ούτε αφ’ εαυτού ούτε μέσω άλλων. Η πρώτη είναι έξοχη, η δεύτερη είναι πολύ καλή, η τρίτη είναι άχρηστη».

«Πυρά» Κασσελάκη προς Βερναρδάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε «πυρά» προς τον Χριστόφορο Βερναρδάκη μέσω ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει ότι «ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ertnews δήλωσε ότι, αν και είναι “τυπικά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής” και δεν έχει “καμία ουσιαστική, συγκεκριμένη και πρακτική ενασχόληση με το κόμμα”, εντούτοις “χτύπησε το τηλέφωνο εκείνη την ημέρα” (ενν. στις 8 Σεπτέμβριου) και ψήφισε την πρόταση μομφής, σημειώνοντας ότι «ήταν η πρώτη του εμπλοκή μετά από χρόνια».

Αναφέρθηκε επίσης πως «η δήλωση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή του στην Κ.Ε., καθώς σύμφωνα με το καταστατικό “απουσία μέλους της Κ.Ε για 6 μήνες από τις συνεδριάσεις, τις δράσεις και τις λειτουργίες της, θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή”.

Η ομολογία του ιδίου του κύριου Βερναρδάκη για παράτυπη συμμετοχή του στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, έρχεται να προστεθεί στην περίπτωση του κυρίου Σπύρου Λαμπρινού, ο οποίος ψήφισε κι αυτός τηλεφωνικά στη μομφή, παρότι συμμετέχει ενεργά εδώ και μήνες στις εργασίες άλλου κόμματος, ήτοι της Νέας Αριστεράς.

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, οφείλει να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ